Saobraćaj

Pojačana kontrola saobraćaja u cilјu unapređenja bezbednosti pešaka

 

  • Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a ukazuju da su se tokom prethodnog dana u Srbiji dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su oboreni pešaci na pešačkom prelazu i stoga apeluju na sve vozače da u postojećim vremenskim uslovima povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja vozila kako bi mogli blagovremeno da zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz

U jučerašnjim saobraćajnim nezgodama poginuo je jedan pešak, jedan pešak zadobio je teške, a dva lake telesne povrede.

Na pešačkom prelazu u Kralјevu poginula je osamdesetogodišnja žena, a u Beogradu su u jednoj saobraćajnoj nezgodi povređene tri ženske osobe, starosti 23, 24 i 28 godina. Takođe, u Zrenjaninu su na pešačkom prelazu oboreni dvadesetsedmogodišnja žena i njeno šestogodišnje dete, ali oni tom prilikom nisu povređeni.

Sve saobraćajne nezgode dogodile su se u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidlјivosti.

Napominjemo da Uprava saobraćajne policije počev od 15. decembra 2022. godine sprovodi mere pojačane kontrole saobraćaja u cilјu unapređenja bezbednosti pešaka. Od početka akcije, 4.419 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza, 111 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu, a 420 pešaka zbog nepropisnog prelaska kolovoza – navode na svom portalu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Takođe, apeluju MUP-u Srbije, i na pešake da korišćenjem reflektujućih elemenata doprinesu unapređenju svoje bezbednosti, kao i da kolovoz prelaze isklјučivo nakon što se uvere da to mogu učiniti na bezbedan način, uklјučujući i prelazak na pešačkom prelazu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Edukacija za somborske penzionere Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja
Akcija pojačane kontrole saobraćaja od 23. do 26. marta

Kategorije

Izbornik