Kultura

Poezija vinom obojena

 

  • Gradska biblioteka Karlo Bijelicki i Udruženje građana Informa Sombor, organizuju veče posvećeno poeziji, ali i vinu i ljubavi, kao večitoj inspiraciji pesnika. Nakon realizovanog konkursa za najlepše pesme u kojima se spominju vino i ljubav, štampana je zbirka poezije Poezija vinom obojena 3, u koju su ušle pesme koje su prošle selekciju žirija konkursa. Uz promociju pesama pristiglih na konkurs i dodelu nagrada, biće upriličena i promocija vina vinarije Vučji podrum

Da podsetimo, na konkurs Poezija vinom obojena, od pristiglih 140 pesama, koje su ušle u zbirku poezije, prve tri su: prvonagrađena U vinograde Silvane Marijanović, drugonagrađena pesma Za moj imendan Ivane Milankov i trećenagrađena pesma U odsustvu Olivere Marić. Dodeljena je i jedna posedna nagrada za pesmu Vino i voda Aleksandra Gabona.  O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Saša Radojčić, Goran Malbaša i Dragan Babić.

Uz najlepše stihove o vinu i ljubavi očekujemo vas u subotu, 26. avgusta, u dvorištu Gradske biblioteke Karlo Bijelicki, Kralja Petra I br. 11, u 18 časova.


 Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Somaratonci istrčali ‘‘Sunset run‘‘ u Osijeku
U Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor svečano otvoren „Somborski salon“

Kategorije

Izbornik