Sport

Katarina i Boris trijumfovali na Leopard kupu

 

  • Prethodne subote je u mađarskom gradu Dunafoldvaru održan 23. Leopard kup u krosmintonu, na kojem su seniorske titule osvojili Katarina Blažev i Boris Jerković

Katarina, iako još uvek kadetkinja, trijumfovala je u kategoriji seniorki pobedivši sve protivnice, među njima i dve veteranske svetske prvakinje. Katarini je ovo druga uzastopna titula u seniorskoj kategoriji. U istoj kategoriji je nastupila i Alida Jerković, koja je ostala bez medalje zbog slabijeg set količnika. Alida je osvojila bronzano odličje u kategoriji parova sa Borisom. Boris Jerković je u seniorskoj pojedinačnoj kategoriji stigao do četvrte titule za redom na otvorenom, te je nakon dva turnira na pesku i somborskog Hexagona, osvojio i Leopard Kup. U kategoriji kadeta je nastupio Uroš Lukač i osvojio bronzano odličje.

Pred Serbian Open, koji će biti održan 9. septembra u Somboru, somborski takmičari zauzimaju visoke pozicije na svetskoj rang listi. Katarina Blažev je broj jedan u kategoriji kadetkinja i 18. među seniorkama, Alida Jerković 19. među seniorkama, Uroš Lukač je 14. među kadetima dok je Boris zadržao četvrtu poziciju među seniorima.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Somborska ekipa donela pehar sa Olimpijade penzionera Vojvodine
Riđičani a ni brojni ljubitelji rukometa ne zaboravljaju Pinju, jednog od simbola RK Dalmatinac

Kategorije

Izbornik