Najnovije

Podeljena besplatna auto sedišta za decu u opštini Odžaci

 

Opština Odžaci organizovala je podelu besplatnih auto sedišta za decu, u višenamenskoj sali Sportskog centra. Pravo na sigurnosno auto sedište za decu, imaju roditelji novorođene dece, koji su podneli zahtev opštinskoj upravi. Ova mera, koja se tradicionalno realizuje rajem godine u odžačkoj opštini, za cilj ima povećanje bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju

Opština Odžaci realizuje navedenu meru u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, koja je pre podele sedišta organizovala obuku za pravilnu upotrebu auto sedišta za decu.

Predsednik opštine Odžaci Goran Nikolić istakao je da će danas biti podeljeno više od 170 sigurnosnih auto sedišta roditeljima dece rođene u prethodnih godinu dana. Isto tako, predsednik opštine naglasio je ovom prilikom da će dogradnjom bloka B predškolske ustanove Poletarac u Odžacima biti ukinute liste čekanja za boravak dece u vrtiću. Lokalna samouprava je merama podrške porodicama sa decom na sebe preuzela obavezu plaćanja boravka dece u vrtiću, kao i užine. Za đake prvake opština Odžaci obezbeđuje besplatne torbe, školski pribor i udžbenike, a najtalentovanije i najuspešnije učenike nagrađuje sa po 30 do 60 hiljada dinara. Isto tako, roditelji svakog novorođenog deteta dobijaju po 30 hiljada, dok majke ukoliko su nezaposlene dobijaju 10 hiljada dinara mesečno u prvoj godini života deteta.

Takođe, predsednik opštine se ovom prilikom zahvalio volonterima opštinskog štaba za vanredne situacije, koji su u prethodne dve godine pomogli lokalnoj samoupravi u realizaciji podele auto sedišta.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

 

Tagovi: , ,

Povezani članci

Ленти: Представници Града Сомбора на састанку у овом мађарском граду поводом пројекта „Responsible Green Destination Amazon of Europe“
Vojska Srbije: Provera obučenosti jedinice za angažovanje u mirnodopskim situacijama

Kategorije

Izbornik