Najnovije

Peticija: Vratite glumcima kuću. Vratite deci Buhu.

 

  • Pozivamo vas da potpišete peticiju podrške Pozorištu “Boško Buha” da se, posle 9 godina, vrati na svoju matičnu adresu na Trgu Republike 3 – Glumačka organizacija Srbije

Želimo da istaknemo značaj ovog pozorišta u odrastanju dece i mladih Beograda ali i cele Srbije – ono ne samo što od njih čini istinske ljubitelje pozorišne umetnosti od najmanjih nogu, već formira misleće građane, aktivne činioce društva. Mi se zalažemo da nam deca ne rastu uz rialitije već uz najkvalitetnije kulturne sadržaje.

Zbog toga je nedopustivo da se toj kući oduzima scena na kojoj je od svog osnivanja na kome je pred kraj života počeo da radi Branislav Nušić lično, a koje je konačno privela kraju i time ispunila očevu želju njegova ćerka Gita Predić Nušić.

Zato vas molimo, sve vas koji ste odrasli uz „Buhu“ ili želite da vaša deca odrastaju uz nju u Beogradu i celoj Srbiji, da podržite ovu peticiju.*

*Glumačka organizacija Srbije obratila se javnosti ovim tekstom na sajtu: https://www.peticije.online/, tokom jučerašnjeg dana, 21. marta 2023. Za samo manje od dana, online peticiju do trenutka pisanja ove rubike na stranici našeg portala, potpisalo je 1.169 građana.

Peticiju možete da potpišite i ostavite svoj komentar ili mišljenje na sledećem linku:

https://www.peticije.online/vratite_glumcima_kuu_vratite_deci_buhu

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Letnje računanje vremena kada sat pomeramo unapred – predstojeće nedelje
Konferencija „Civilno društvo za energetsku tranziciju“: Za socijalnu pravdu i dostojanstven rad

Kategorije

Izbornik