Humanitarno

Peđin dan – za Peđin život: Izrazimo solidarnost, Somborci u subotu 12. marta!

 

  • Peđa Maćuš je naš sugrađanin, Somborac, koji je nažalost teško bolestan, javlja Peđin Tim. Od kada je saznao za svoje oboljenje – pre godinu i po dana, Peđa se do sada lečio u Srbiji. Međutim lečenje nije dalo rezultate, te se bolest vratila i napredovala

Po savetu lekara, Peđi je predloženo da svoje izlečenje potraži van granica naše zemlje. Pronađena je klinika koja raspolaže resursima za Peđino lečenje. Klinika se nalazi u Turskoj, a iznos novca koji je neophodan za to lečenje je ogroman i iznosi 6.910.000,00 dinara.

Nažalost, ovaj iznos bi mogao biti još veći, što zavisi od rezultata svih dodatnih pretraga, analiza i dijagnostike koje lekari utvrde u ovoj bolnici u Turskoj u kojoj se Peđa trenutno nalazi. Peđa je nečiji sin, suprug, Peđa je otac dvoje maloletne dece, Peđa je kolega, ima veliki krug prijatelja i konačno, Peđa je muzičar koji je godinama uveseljavao sve nas sa svojim bendom „Neozbiljni pesimisti“.

Tako su se Peđina porodica, prijatelji, kolege sa posla kao i iz benda, kao i brojna Udruženja i pojedinci ujedinili u borbi za Peđin život. Tom prilikom, u subotu 12. marta biće organizovan „Peđin dan“, u okviru kojeg će se dešavati niz aktivnosti.

Naime, neformalno Udruženje „Malo pruži“, koje je već veoma uspešno organizovalo jedan humanitarni bazar za Peđu prethodnog vikenda, ponoviće ovu akciju i 12. marta, u periodu od 10:00 – 13:00 časova na Glavnoj ulici ispred Gradske kafane. Bazar će i ovoga puta biti održan uz podršku Udruženja starih umetničkih zanata i domaće radinosti SOVOJ.  Na bazaru će uglavnom biti izloženi slatkiši, slaniši, vino, cveće i nakit.

Paralelno sa tim, „Godo Pub“ će istog dana, u periodu od 10 do 14 časova prihod od prodaje kafe – donirati u svrhu Peđinog lečenja. Ovom prilikom pozivamo i ostala fizička i pravna lica da se pridruže akciji „Peđin dan“ tako što će prodavati svoje proizvode i usluge određeni period u toku tog dana (po izboru), te prihod od prodaje iz tog perioda usmere na Peđin račun u fondaciji „Budi human“.

Osim toga, istog dana od 21 h Dj Simon nastupa u „Pabas Pub“, uz besplatan ulaz i dobrovoljne priloge koji će se prikupljati za Peđu.

I konačno, „Peđin dan“ se završava velikim humanitarnim koncertom u organizaciji Peđinog benda „Neozbiljni pesimisti“. Koncert je zakazan u „Hrvatskom domu“ sa početkom od 17 h, i trajaće čitavih 8 sati! Na koncertu će, osim Peđinih „Neozbiljnih pesimista“ nastupiti još sedam izvođača: „Samolet“, „Kruva & Krova“, „The Hat Matters“, „In Progress“, „Fusnote“, „Majkan“ i „Zbogom Brus Li“. Ulaznica za ovaj koncert je barem jedna poslata SMS poruka sa tekstom 1222 na broj 3030 koja je poslata tog dana (preporuka – pri slanju Sms-a na broj 3030, posle broja 1222 stavite razmak i napišite reč Koncert).

U lokalima širom grada su postavljene kutije za prikupljanje novčanih sredstava od građana, a ovom prilikom upućujemo apel i svim pravnim licima da shodno svojim mogućnostima doniraju sredstva za Peđino lečenje.

Pokažimo još jednom da naš Sombor ne okreće leđa svojim građanima kada im je pomoć najpotrebnija, a Peđi je preko potrebna, njegova borba ne sme trajati dugo jer Peđa nema vremena!

Potrebna sredstva za Peđu se prikupljaju u okviru Fondacije „Budi human“, a instrukcije za uplate donacija su sledeće:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1222 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1222 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001292675-84

Uplatom na devizni račun: 160600000129294162 IBAN: RS35160600000129294162 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama (E-doniraj)

Uplatom sa vašeg PayPal naloga

– Takođe, pogledajte (u slajdovima galerije odmah ispod ovog teksta) i Peđine banere iz Fondacije, kao i plakate najavljenih aktivnosti – 

S poštovanjem, Peđin Tim

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi
Još jedna uspešna akcija davanja krvi

Kategorije

Izbornik