Turizam

Panel diskusija povodom Svetskog dana turizma

 

  • U  utorak, 27. decembra sa početkom u 11 časova u etno kuci „Mali Bodrog“ u Bačkom Monoštoru u organizaciji Udruženja za proizvodnju organske hrane „Eco Energy “ iz Sombora  i etno kuce „Mali Bodrog „Bački  Monoštor, suorganizatora “ održana je panel diskusija povodom međunarodnog dana turizma.Na ovoj panel diskusiji, svoja izlaganja su imali Srđan Ačanski, dipl. turizmolog, Jovica Kelić, predsednik Udruženja UPOH Eko energy, te Eržika Bešenji, vlasnica Etno Kuće Mali Bodrog

Razmotrena su neka goruća pitanja, sa kojima se susreću pružaoci turističkih usluga u „post korona turizmu“ prateći globlane tendencije u turizmu, došli smo do zaključka da turizam stvarno može da postane motor koji može da povuče celokupnu industriju.  Bilo je reči i o persktivnim potencijalima kojima raspolaže ovaj deo Bačke, kao i o načinima na koji bi država mogla da pomogne pružaocima turističkih usluga…..

Sastanak je održan u fer i kolegijalnoj atmosferi ,a naši zaključci, su slični kao i zaključci Svetske turističke organizacije….

PREPORUČENE AKTIVNOSTI  POVODOM SVETSKOG DANA TURIZMA

(PREMA PREPORUCI SVETSKE TURISTIČLKE ORGANIZACIJE – WTO)

*Tretirajte svaki dan kao odmor

Danas se odmaknite od uobičajene rutine i razmislite: Da sam na odmoru u svom rodnom gradu, šta bih radio? Gde bi turista otišao za taj dan? Proveravanjem sopstvenog terena očima turista, podržaćete lokalna preduzeća i možda ćete svoj grad videti iz nove perspektive.

*Dajte reč

Ključ za kontinuirano poboljšanje globalnog turizma je ekonomska stabilnost i održivost. Obrazujte se o najboljim načinima da vidite novu zemlju, grad ili selo na načine koji stvaraju pozitivan uticaj.

*Planirajte putovanje

Ako ste odgađali taj odmor, iskoristite Svetski dan turizma kao priliku da napravite te planove. Razgovarajte sa prijateljima i porodicom sa posebnim izazovima, bilo fizičkim, finansijskim ili oboje – koji možda žele putovati, ali nikada nisu bili u mogućnosti da isplaniraju putovanje. Zajedno možete pomoći i ohrabriti jedni druge, prateći poruku Svetske trgovinske organizacije da je turizam za sve.

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji, saradnici sadašnji i budući

srećan Vam dan turizma

Poručuju vam vaši prijatelji iz Etno kuće Mali Bodrog i udruženja ECO Energy!!!

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium „Sve je lako kad si mlad 5“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Konkursu LAP za mlade za 2022. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor
(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)
accompanied by: Srdjan Acanski, B.S.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

U harmoniji: Festival Gornjeg Podunavlja
World Tourism Day 2022 | “Rethinking Tourism”

Kategorije

Izbornik