Kultura

Otvorena rođendanska izložba slika Umetničkog studija Sombor

 

  • U petak 26. aprila u Dečjem odeljenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ otvorena je izložba slika dece, omladine i odraslih članova  „Umetničkog studija Sombor“. Na izložbi su prikazani radovi na slobodnu temu u različitim likovnim tehnikama a predstavljeno je ukupno 74 autora. Iz godine u godinu na ovoj rođendanskoj izložbi se znatno uočava veliki napredak članova što ukazuje na ozbiljnost u radu

Program je uredila i vodila dr Nataša Gojković, koja je u ime Udruženja pozdravila sve goste i govorila o radu mladih talenata i o brojnim nagradama u 2024. godini.

Kao i svake godine, u Udruženju uručuju sertifikate za petogodišnje članstvo, kao i savladano opšte znanje o likovnoj umetnosti. U ime Udruženja uručila ih je mentorka u Studiju, Ivana Andreković, a doitnici su: Anastasija Vukoman, Jana Rkman, Nikolina Mrgić, Anastasija Vignjević, Elena Ogrizović, Izabela Ogrizović.

U ime „Umetničkog studija Sombor“ obratila se Eleonora Koril, potpredsednica Udruženja i mentorka u studiju koja je pohvalila sve talente, dočarala atmosferu na radionicama i istakla:

  • Mi mentori smo veoma ponosni na njih, jer broj prvih i drugih nagrada govori o tome koliko su oni napredovali u svim likovnim tehnikama u odnosu na prošlu godinu.

Tokom programa čuli smo i dve kompozicije „Sonatinu u C duru, opus 249, Jakoba Šmita i A Witch’s Cat, Vilijama Giloka, koje nam je izveo  mladi pijanista Vuk Ilić iz klase profesora Stefana Pankalujića.

Na samom kraju obratila nam se istoričarka umetnosti, Slađana Dragičević Trošić koja je istakla:

  • Izložba Umetničkog studija Sombor sada predstavlja jedan mali tradicionalni likovni salon, na čega Grad Sombor treba da bude ponosan. Velika je važnost Umetničkog studija kao i drugih studija u drugim gradovima u jednoj didaktičkoj ulozi, gde se na jednom mestu koncentriše toliki broj dece  gde se rade stvari koje će njima u sećanje ostati do kraja života. Oni se, osim što uče osnovne likovne postulate, uče se i koncentraciji koja je danas sve manja, uče se jednom kritičkom mišljenju, koje će im kasnije pomoći u životu, razmenjuju se znanja i iskustva. Roditelji treba da budu ponosni na svoju decu, jer u današnjici ova deca biraju pravu stranu i pravu stvar, da su na jako dobrom putu u svom razvoju… Slađana je nakon lepih reči upućene Studiju i prisutnima izložbe, proglasila izložbu otvorenom.

Od srca, zahvaljujemo se našim prijateljima, Nataši Gojković, Slađani Dragičević Trošić i Vuku Iliću – ističu u Umetničkom studiju Sombor.

Fotograf : Boris Horvat


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

KC „Laza Kostić“: Danijel Babić se predstavlja somborskoj publici
Somborski književni festival uz najeminentnija imena

Kategorije

Izbornik