Kultura

Otvorena izložba „Partizanka i Fragonar”

 

  • Izložba u saradnji Galerije Matice srpske i Muzeja Jugoslavije otvorena je u četvrtak, 23. marta, a trajaće do 26. aprila. Postavka obuhvata dela likovne umetnosti, lične predmete, fotografije, dela primenjene umetnosti i nekoliko komada nameštaja iz kuće Jovanke Broz

Izložba Partizanka i Fragonar – kolekcija slika Jovanke Broz autorke Ane Panić iz Muzeja Jugoslavije i msr Nikole Ivanovića iz Galerije Matice srpske zajednički je produkcioni poduhvat Galerije Matice srpske i Muzeja Jugoslavije i prva je od dve značajne ovogodišnje gostujuće izložbe u somborskom muzeju, koja posebno upotpunjuje program obeležavanja jubileja – 140 godina od formiranja prvih muzejskih zbirki i početaka muzejske delatnosti u Somboru.

Postavka obuhvata dela likovne umetnosti, lične predmete, fotografije, dela primenjene umetnosti i nekoliko komada nameštaja iz kuće u kojoj je Jovanka Broz živela nakon smrti Josipa Broza. Raznolikost ove kolekcije ogledalo je Jovankine ličnosti, njenih javnih i privatnih uloga.

Prisutnima su se obratili direktor Gradskog muzeja Sombor msr David Firanj, direktorka Muzeja Jugoslavije dr Neda Knežević, upravnica Galerije Matice srpske dr Tijana Palkovljević Bugarski, jedan od autora izložbe msr Nikola Ivanović. Izložbu je svečano otvorila Anita Stojakov, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja.

Izložba će biti otvorena do 26. aprila. Cena ulaznice na izložbu je 300 dinara, dok cena sa popustom za penzionere, studente i đake iznosi 150 dinara. Uz kupovinu ulaznice za izložbu po ovoj ceni imaćete i mogućnost obilaska stalne postavke Gradskog muzeja Sombor.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Otvaranje izložbe “Crteži i slike” Miraša Vuksanovića u KC Laza Kostić Sombor
Počinje izložba Ana Frank – istorija za sadašnjost u Kuli

Kategorije

Izbornik