Kultura

Otvorena izložba ’50 za 50 – oni su nas učili’

 

  • U Galeriji temtaskih izložbi Gradskog muzeja Sombor sinoć je upriličeno otvaranje izložbe „50 za 50 – oni su nas učili“. Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Antonio Ratković, koji je pozdravio autore izložbe i prisutne goste i istovremeno istakao da Sombor s razlogom nazivaju gradom bogate kulturne baštine, čuvarem tradicije, negovateljem raskošne istorije, u kojem su mnogi umetnici našli svoj mir i stvarali najistaknutija dela

On je ujedno čestitao jubilej konzervatorima i poželeo im još mnogo uspešnih godina rada. Direktor Gradskog muzeja David Firanj, ovom prilikom istakao je važnost izložbe za Grad Sombor:

  • Jedna izložba kojom se konzervatori osvrću na ljude koji su u njihovoj struci ostavili značajan trag i na izvestan način postavili temelje za njihov današnji rad, stvaralaštvo i uticaj je pred nama. Ovaj događaj na izvestan način predstavlja uvertiru za nešto što Gradski muzej Sombor očekuje sledeće godine, a to je proslava 140 godina muzejske delatnosti u Somboru. Iste godine, Srpsko arheološko društvo proslavlja identičan jubilej, takođe 140 godina svog rada i tada će Sombor, tim povodima biti organizator Godišnje skupštine Srpskog arheološkog društva.

Grad Sombor i Gradski muzej Sombor su ovogodišnji domaćini redovne Godišnje skupštine Društva konzervatora Srbije, a ove godine Društvo proslavlja i svoj značajan jubilej, pedeset godina rada. Postavku izložbe čini 50 fotografija istaknutih konzervatora, umetničkih portreta ili kadrova iz radnih i privatnih situacija, izrađenih amaterski ili profesionalno. Fotografije su pažljivo birane sa idejom da bude predstavljena osobenost svakog prikazanog konzervatora.

Izložba će trajati do 23. juna.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Selimir Radulović na promociji svoje knjige u somborskoj Biblioteci: Pitanje svih pitanja je vera, zato dve teme uporno prožimam – pitanje Boga i pitanje duše
KC Laza Kostić Sombor: Multi Kulti festival

Kategorije

Izbornik