Najnovije

Kanalska obala u Bezdanu ponovo zasjala

 

  • Proteklih dana završeni su radovi na kompletnom uređenju kanalske obale u Bezdanu, koja je dobila potpuno novo ruho. Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, zajedno sa saradnicima, obišao je danas ovu lokaciju kako bi se uverio da su radovi završeni na opšte zadovoljstvo Gradske uprave, ali isto tako i meštana Bezdana

– Zajedno sa ljudima iz Mesne zajednice, ljudima iz Bezdana, došli smo, obišli ovaj deo i složili se da krenemo u samu izgradnju, pre svega, teniskog terena, koji je, evo, dobio i novi asfalt, novu mrežu, tako da će Bezdanci moći da nastave na puno lepšem i boljem terenu da igraju tenis. Pored terena za tenis, kompletno je urađen novi pič teren za mali fudbal, sa veštačkom travom. Nakon toga, pristupili smo i rekonstrukciji ovog odbojkaškog terena za odbojku na pesku, koji je bio u dosta lošem stanju – izjavio je s razlogom zadovoljstvo.

Gradonačelnik Ratković izrazio je zahvalnost Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ Bezdan, na nesebičnoj pomoći i podršci pri realizaciji navedenih radova. Naveo je da su, putem participativnog budžetiranja, prošle godine Bezdanci izabrali da na ovom prostoru dobiju košarkaški teren, a ove godine i teretanu na otvorenom. Osim toga, svi meštani, ali i gosti ovog naseljenog mesta, u letnjem periodu moći će da se opuste i uživaju u druženju na obali.

– Zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, kompletno smo nabavili ležaljke, suncobrane i opremu za ovaj teren za odbojku na pesku – podvukao je Ratković i podsetio da su pre dva meseca završeni rasveta i asfaltiranje trotoara i izrazio lično zadovoljstvo time kako sada izgleda kanalska obala u Bezdanu.

Najavio je da je u planu da u narednom periodu bude obavljeno i izmuljavanje kanala, kako bi utisak bio potpun. Svoje oduševljenje izgledom kanalske obale ne kriju meštani Bezdana, kako oni koji već dugo stanuju u ovom naseljenom mestu, tako i stranci koji su odlučili da se ovde trajno nastane.

Hanc Šumaher, koji već četiri godine živi u Bezdanu, svedoči o tome da je čak i u njegovoj rodnoj Nemačkoj teško pronaći ovakvu prirodnu oazu: – Fenomenalno, stvarno, da, apsolutno. Hoću puno, puno da se zahvalim gospodinu gradonačelniku, super, stvarno super!

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Otvoren novi konkurs za program “Fondacija našeg kraja”
Sredom u sredu / 3: Težak period tek dolazi……

Kategorije

Izbornik