Kultura

Otvaranje izložbe “Otisak prirode” autorke Emilije Beguš

 

  • U utorak, 7.  februara, u Maloj galeriji Kulturnog centra Laza Kostić u Somboru, na adresi Laze Kostića 5, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Otisak prirode”, autorke Emilije Beguš, s početkom u 19 časova

Postavka izložbe trajaće do 4. marta.

Polazište radova i inspiracija za taktilna istraživanja i obradu površine je prolaznost kao jedina konstanta. Za mene je prolaznost blisko povezana sa promenama koje se pod uticajem vremena, spoljašnjih i unutrašnjih faktora dešavaju ljudima, stvarima, prirodi. Posuda je samo instrument, jedan stabilan objekat koji nosi različito obrađene površine; posuda ovde simbolizuje sve i svakoga ko podleže promenama, oštećenju, rastu, raspadanju. Promene su izražene kroz teksturu, kao taktilni opažaji, i nisu nužno povezani sa negativnim promenama – raspadanjem, nestajanjem, iako obrada površine može asocirati upravo na to. U životu i pozitivne promene izazivaju razne, okom vidljive, fakture, ili duhovne izmene koje možemo da osetimo i doživimo.
Emilija Beguš

Biografija:

Emilija Beguš (1994, Kruševac), diplomirala je 2019. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek Keramika. Master studije završila je na istom faklultetu 2021. godine, odsek Keramika. Učestvovala je na Kolektivnoj izložbi Fakulteta u Noći muzeja 2017. godine, kolektivnim izložbama u okviru projekta Kreativna fabrika 2016 – 2021. godine, Jesenjem likovnom salonu u Velikoj Plani 2017. godine, kolektivnoj izložbi u Muzeju primenjenih umetnosti 2019. godine, Prolećnom likovnom salonu 2021. godine.

Tokom studija bila je stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije. Živi i radi u Beogradu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Izložba „Dubina osećaja“ tri vrsne autorke
Tijana Savatić dobitnica 8. konkursa Somborskog književnog festivala i Gradske biblioteke Karlo Bijelicki

Kategorije

Izbornik