Najnovije

Отпочела манифестација „Ћирилица пише срцем 2024“

 

  • У организацији Завичајног удружења Срба „Коријени“, у Српској читаоници „Лаза Костић“ Сомбор, синоћ је отворена 12. по реду манифестација „Ћирилица пише срцем 2024“. У име локалне самоуправе, свечаности је присуствовао помоћник градоначелника за област културе и туризма Урош Бузаџић

Манифестацију је званично отворио Мића Тршић, представник ЗСУ „Коријени“, а првог дана манифестације, у музичком делу програма учествовали су дечији хор „Теслини славуји“ ОШ „Никола Тесла“ Кљајићево, женска певачка група КУД-а „Ђурђевак“ из Кљајићева, етно група из Бијељине, етно група из Дворова и КУД „Вук Караџић“ из Чонопље.

У поетском делу програма, своје песме читали су Зорка Чардашевић и Радмила Ђокић, гошће из Бијељине и Борислав Косановић из Сомбора.

„Ћирилица пише срцем“ је вишедневна манифестација која је посвећена очувању писма ћирилице и едукацији млађих нараштаја о њеном значају, као једног од елемената очувања српског идентитета, културе и традиције кроз векове.

У данашњем делу програма, осим предавања и радионице о ћирилици, постављен је и штанд „Ћирилица пише срцем“ за све грађане и пролазнике на Главној улици испред Храма Светог великомученика Георгија.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

Tagovi: , ,

Povezani članci

U Apatinu održan 4. Međunarodni festival rakije »Gornje Podunavlje«
Električni trotineti od danas moraju imati nalepnicu a vozači kacigu

Kategorije

Izbornik