Najnovije

Oštetio budžet Republike Srbije za više od 18 miliona dinara

 

  • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili su Z. C. (1968) zaposlenog u preduzeću „Febro plan“ iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja u pomaganju – navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije na svom portalu

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i J. O. (1964) odgovorno lice „Febro plana“ zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja i pranje novca, a koji se nalazi u Pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Kralјevu.

Sumnja se da je J. O. od 2018. do 2021. godine, u nameri izbegavanja poreskih obaveza po osnovu poreza na dobit pravnih lica, uz pomoć Z. C. sačinjavao lažne račune većeg broja preduzetničkih radnji iz Loznice i Subotice, koje je evidentirao u knjigovođstvo preduzeća „Febro plan“ kao prave.

Na ovaj način je, kako se sumnja, umanjio oporezivu dobit ovog privrednog društva u ukupnom iznosu od 120.152.667 dinara, kao i izbegao plaćanje poreza u iznosu od 18.022.900 dinara za koliko je oštetio budžet Republike Srbije.

Kako se sumnja, J. O. je uz pomoć Z. C. kontrolisao i faktički upravlјao ovim preduzetničkim radnjama, a novac stečen poreskom utajom, lično ili posredstvom Z. C. podizao je na bankomatima platnim karticama preduzetničkih radnji.

Z. C. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu u Kralјevu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Kolut: Vežba evakuacije u slučaju požara
Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja od 6. do 12. marta

Kategorije

Izbornik