Mladi

Fondacija Ana i Vlade Divac: Podržano 13 projekata mladih u Zaječaru

 

SAOPŠTENJE

Zaječar, 2. mart 2023. godine – Danas su potpisani ugovori sa 13 neformalnih grupa mladih iz Zaječara koji će biti podržani u okviru projekta Omladinski fondovi.

Svi projekti koji su izabrani na konkursu pozitivno utiču na poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima: kulturi, obrazovanju, sportu, zdravlju i bezbednosti. Nekoliko projekata je podžano iz seoskih sredina, i oni će takođe imati priliku da u narednim mesecima poboljšaju ulove za život mladih u svojoj zajednici, kroz renoviranje prostora za mlade, sređivanje sportskih terena i organizovanje kampova.

Ukupna vrednost podržanih projekata mladih u Zaječaru iznosi 1.050.000 dinara, od kojih je grad Zaječar izdvojio 300.000 dinara.

O projektima koji su podržani odlučivali su mladi ljudi iz Zaječara, koji imaju ulogu Odbora za raspisivanje konkursa i donošenje odluka o finansiranju projekata neformalnih grupa mladih sa teritorije te opštine. Projekat Omladinski fondovi realizuje se sa ciljem povećanja učešća mladih osoba u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode mladi.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han. U toku ove godine podržano je ukupno 62 projekta mladih iz ovih pet lokalnih samouprava.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Osnivanje fonda za podršku mladim poljoprivrednicima u Svilajncu
Grad Sombor: Audicija za ovogodišnje takmičenje „Ritam Evrope“

Kategorije

Izbornik