Najnovije

Ostalo je još 7 dana do završetka konkursa “Ja sam ODVAŽNA“

 

  • Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku IKEA Srbija i Mastercard, otvara treći krug konkursa „Ja sam odvažna“ koji ima za cilj da doprinese poboljšanju položaja žena u poslovnom i društvenom okruženju, gradeći njihov ravnopravniji položaj i kod kuće..

IKEA Srbija, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac ujedinili su se oko ove značajne teme još 2018. godine i do sada je 11 inicijativa nagrađeno sredstvima za realizaciju. Ove godine biće podržano 5 preduzetnica.

U okviru konkursa „Ja sam ODVAŽNA“  biće podržani biznisi osnovani od strane žena i/ili oni koje vode žene, kao i pravni subjekti koji zapošljavaju najmanje 60% žena. Osnovna delatnost pravnih subjekata koji će biti podržani je proizvodna delatnost (igračke, tekstilni proizvodi, stari zanati, hrana, pića/sokovi/sirupi, ukrasni/upotrebni predmeti, proizvodi za decu i sl). Projekti će biti odabrani na osnovu njihovog uticaja na zapošljavanje žena, relevantnosti i kapaciteta za ostvarenje poslovnog napretka i održivosti nakon isteka projekta. Aktivnosti se moraju realizovati isključivo na teritoriji Republike Srbije.

Sledeća pravna lica mogu da podnesu prijavu na ovaj konkurs:

  • Mikro preduzeća
  • Zadruge
  • Preduzetnik/ca
  • Preduzeća koja zapošljavaju žene koje spadaju u grupu marginalizovanih, ranjivih i socijalno ugroženih kategorija
  • Udruženja građana koja imaju misiju da unapređuju ekonomsku samostalnost i položaj žena u društvu, a imaju komercijalnu aktivnost koja zapošljava žene.

Konkurs je otvoren do 07. jula 2022. godine do 16 časova, a sve informacije o konkursu i načinima prijavljivanja pogledajte OVDE.

Inicijative koje su podržane u prethodnom krugu konkursa možete videti na LINKU.

„Zahvaljujući donaciji na konkursu ’Ja sam odvažna’  uspela sam da unapredim dizajn ambalaže i etiketa, povećam proizvodnju i proširim je na hotele, restorane i vinare. Sada ’Slatka jesen’ raspolaže sa više od 120 opremljenih lokacija za degustaciju vina i jela i edukaciju o uparivanju hrane i vina“- Ivana Panović iz Požege.

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor
(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)
accompanied by: Srdjan Acanski, B.Sc.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

DDOR potpisao ugovore o saradnji sa tri eminentna fakulteta Novosadskog univerziteta
Додела пакета малог гранта за избегличке породице у Панчеву и Сомбору

Kategorije

Izbornik