Sport

Josip Major i Ana Pešić šampioni Intersport Trkačke lige Somaraton za 2022. godinu

 

U subotu 17. decembrad održano je poslednje 297. kolo Intersport Trkačke lige Somaraton u 2022. godini. Tokom ove godine održano je 46 kola lige i istrčano je rekordnih 4.675 kilometara (što je razdaljina od Sombora do Dohe u Kataru). Subotnju trku na pet kilometara na šetalištu pored Velikog Bačkog Kanala, tokom 2022. godine istrčalo je 66 trkača. Ligu su osim somaratonaca trčali i triatlonci, biciklisti, fudbaleri i drugi

Šampion Intersport Trkačke Lige Somaraton za sezonu 2022. godina je Josip Major koji je uspeo da održi dobar i stalan tempo tokom čitave godine i da vrati veliki pehar Lige u svoje ‘’vlasništvo’’. Vicešampionska titula ove godine ide trećeplasiranom od lane Dejanu Nikoliću koji je do samog kraja sezone vodio neizvesnu trku sa Dejanom Hrkalovićem koji se popeo na pobedničko postolje lige po prvi put i to na treće mesto.

Nova kraljica Lige je Ana Pešić čiji je duel sa prošlogodišnjom šampionkom Mirjanom Došen trajao gotovo čitave godine. Treće mesto u sezoni 2022. godine pripalo je Danici Grujć Firanj koja je svoju poziciju izborila pre svega upornošću te je u 2022. propustila samo četiri subotnja kola. Danica je svakako primer da je Liga mesto gde svi mogu biti šampioni!

Raspored ligaša do desetog mesta u muškoj konkurenciji: Zoran Nikolić, Nenad Đorđević, Arpad Šarkezi, Miroslav Liščević, Đorđe Munjas, Damir Marković i Srđan Sajlović. Neđu damama poredak od četvrtog do desetog mesta predvodi Biljana Vezmar, Sanja Vojvodić, Jelena Perenčević, Ana Pagač, Tijana Odobašić, Ivana Šokac i Snežana Radović.

Nakon mesec dana pauze krajem januara kreće nova sezona Lige za 2023. godinu. Atletsko rekreativnosportski klub Somaraton poziva sve zainteresovane da se pridruže svake subote na ligaških pet kilometara što je dostupna dužina za svakoga ko želi da se pokrene i oseti energiju Somaratona i to svako u svom ritmu – u ritmu lige!

Fotografije: Arpad Šarkezi

Medijska pažnja I pratnja: Novi Radio Sombor

Progaram Novvog Radio Somboras slušate na linku:

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Bowling Stones: 5. kolo, prvi poraz vodećeg Orisa
Будимо здрави – у Телечкој

Kategorije

Izbornik