Ekologija

Održana konferencija povodom završetka projekta „Kontrola komaraca u prekograničnom području 2“

 

  • U velikoj skupštinskoj sali Grada Sombora, održana je konferencija povodom završetka projekta „Kontrola komaraca u prekograničnom području 2“, MOS-Cross2 (“Mosquito Control in Cross-border Area 2”) iz drugog poziva prekogranične saradnje Interreg Hrvatska – Srbija. Zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica se, u ime Grada obratila i pozdravila projektne partnere i prisutne polaznike

Grad Sombor je podržao ovaj projekat koji je odobren u okviru Intereg – IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija iz koje se finansiraju projekti javnog zdravlja.

  • Grad je prepoznao značaj prevencije, nadzora i kontrole populacije komaraca – naglasila je zamenica gradonačelnika Tica i zahvalila se partnerima i učesnicima projekta na predanom radu poboljšanja ove zdravstvene usluge koje su od vitalnog značaja za sve nas.

Partneri ovog značajnog projekta su: Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Zavod za javno zdravlje Sombor, Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Fond za evropske poslove AP Vojvodina i Institut za javno zdravlje Vojvodine. Specifični cilj projekta je edukacija javnosti i predstavnika jedinica lokalne samouprave o suzbijanju komaraca i merama za njihovu kontrolu kao i o opasnostima od bolesti koje prenose komarci.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

WWF International: What’s eating our planet?
WWF International: Cherishing nature

Kategorije

Izbornik