Sindikat

Održana 7. sednica Pokrajinskog odbora UGS NEZAVISNOST

 

  • Sedma sednica Pokrajinskog odbora Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“, održana je 15. decembra u Novom Sadu. Na sednici je usvojen Izveštaj o radu za 2023. godinu, kao i Plan rada za 2024. godinu

U radu sednice učestvovala je predsednica UGS NEZAVISNOST Čedanka Andrić, zamenik predsednice Zoran Ilić i izvršni sekretar Miloš Miljković koji su sa članovima Pokrajinskog odbora razgovarali o aktivnostima UGS-a u celini. Naročita pažnja je bila posvećena dokumentu „Za demokratski i radnički restart“ koji sadrži stavove i predloge Nezavisnosti o najvažnijim društvenim pitanjima kao što su: funkcionisanje demokratskih institucija; tržište rada; novo radno zakonodavstvo; inicijativa za uspostavljanje sudova rada; poreska politika i položaj penzionera.

Drugi, sektorski deo ovog dokumenta obuhvata: javna preduzeća; komunalni sektor; slobodu medija, javne medijske servise i kulturnu politiku; državnu upravu, lokalnu samoupravu, pravosuđe i javnu bezbednost; industrijsku politiku i poljoprivredu.

Stručni saradnik za bezbednost i zdravlje na radu Saša Dimitrijević, predstavio je članovima Pokrajinskog odbora novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Brisel: Masovne sindikalne demonstracije protiv štednje i za pošten dogovor za radnike
UGS: Dodela nacionalnih priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu

Kategorije

Izbornik