Sport

Odličan start za AK APATIN na 30. Novosadskom maratonu

 

  • Đuro Borbelj šampion Srbije u maratonu, Aleksandar Radukin bronzani na državnom prvenstvu, Una Čegar 2. mesto na 10,5 kilometara, Milica Marković srebrna medalja na 25 kilometara i 3. mesto Miroslava Pešića na 10,5 kilometara

Članovi Atletskog kluba Apatin i u poslednjim mesecima 2022. godine nastavili su sa ostvarivanjem sjajnih rezultata i osvajanjem medalja na zvaničnim prvenstvima Srbije.

U Novom Sadu je danas održano Prvenstvo Srbije u maratonu za seniore i seniorke koje je realizovano u okviru međunarodnog 30. Novosadskog maratona, među kojima su najbrojniji bili članovi Atletskog kluba Apatin sa devetoro učesnika.

Šampionsku titulu na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u maratonu za seniore i seniorke na 42 kilometra i 195 metara sa novim ličnim rekordom osvojio je Đuro Borbelj (2 sata 28 minuta i 6 sekundi); ovo je Đuri četvrta titula seniorskog šampiona Srbije u 2022. godini (polumaraton, 10 km na putu i 5000 metara na stazi) uz jednu vicešampionsku (3000 metara na stazi).

Bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u maratonu u svom debitantskom nastupu za AK Apatin, hrabro istrčanom trkom osvojio je Aleksandar Radukin (3 sata 6 minuta i 54 sekunde). Odlične plasmane ostvarili su i ostali članovi kluba, peto mesto osvojio je Bojan Manojlović (3 sata 27 minuta i 29 sekundi), šesto mesto Živa Vijoglavin sa ličnim rekordom (3 sata 31 minut i 35 sekundi), odmah iza njega u cilj je kao sedmoplasirani ušao Igor Bakoš isto sa ličnim rekordom (3 sata 31 minut i 51 sekunda), osmoplasirani je bio Rajmond Halai (3 sata 35 minuta i 31 sekunda), dok je sa novim ličnim rekordom 12. mesto zauzeo Zoran Škorić (4 sata 10 minuta i 49 sekundi). Tehnički delegat na Prvenstvu Srbije u maratonu u ime Srpskog atletskog Saveza bio je Goran Čegar.

U okviru 30. Novosadskog maratona održane su trke na 5 km, 10, 5 km i 25 kilometara, u kojim je nastupilo nekoliko članova AK Apatin. Jedna od najmlađih učesnica u trci na 10,5 kilometara Una Čegar (12 godina) istrčala je odličnu trku i osvojila drugo mesto u ukupnom plasmanu u konkurenciji devojaka. U trci na 10,5 kilometara u muškoj konkurenciji drugo i treće mesto osvojili su Konstantin Šimić i Miroslav Pešić, dok je u trci na 25 kilometara drugo mesto u ukupnom plasmanu u nadmetanju žena osvojila Milica Marković.

U Svilajncu je juče održan tradicionalni polumaraton, gde je članica AK Apatin Snežana Milošević osvojila vicešampionsku titulu.

Proteklog vikenda su bili aktivni i mladi članovi Atletskog kluba Apatin i Atletskog kluba Omladinac Prigrevica predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, koji su u velikom broju nastupili na jesenjem mitingu prijateljstva koje je održan u Sremskoj Mitrovici u organizaciji AK Srem, Sremska Mitrovica.

Narednog vikenda u Apatinu će u subotu i nedelju biti praznik atletike, prvo će u subotu 15. oktobra na terenima OFK Mladost biti održano Prvenstvo Vojvodine u krosu za sve starosne kategorije, dok je nedelja predviđena za organizaciju međunarodnog 26. Apatinskog Dunavskog polumaratonu, za koji je stigao rekordan broj prijava – više od čak 850 prijavljenih iz 15 zemalja, koji će se nadmetati u trkama na 21 kilometar i 097 metara, 10 kilometara i štafetnoj trci 2h5 kilometara. U okviru manifestacije biće održana i promo humanitarna trka za srećnije detinjstvo na 400 metara.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Milana Bakić osvojila Trofej Srbije
Nastavak tradicija u tom viteškom sportu zvanom streljaštvo

Kategorije

Izbornik