Najnovije

Obezbeđena kupovina još 3 kuće na selu žiteljima Grada Sombora

 

  • Zahvaljujući programu koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu još tri porodice će dobiti svoj dom u naseljenim mestima na teritoriji Grada Sombora. Tim povodom, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić proteklog petka je u ime Grada Sombora potpisao Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom

Za život na selu opredelili su se Jovana i Dragomir Kalinić, Otilia i Slobodan Topić, kao i Danijel Milošević, koji su za svoj novi dom odabrali kuće u naseljenim mestima Stanišić, Svetozar Miletić i Riđica.

Član Gradskog veća izrazio je veliku zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu i ministru Milanu Krkobabiću zato što su omogućili od 2021. godine do danas, bespovratna sredstva za kupovinu čak 96 seoskih kuća na teritoriji Grada Sombora i time podstakli život na selu, uz sve prednosti i mogućnosti koje ono nudi, kako za mlade bračne parove, decu, tako i za samohrane roditelje.

Javni konkurs za realizaciju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, otvoren je do utroška budžetskih srdstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra, do kada svi zainteresovani mogu da dostave prijave.

Više o konkursu i potrebnoj dokumentaciji možete da pročitate na sledećem linku:

Јавни конкурс Министарства за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом (2023.)


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Prognoza vremena: Naredne sedmice osetno toplije
Javni pozivi za subvencije samozapošljavanja i zapošljavanja / Grad Sombor

Kategorije

Izbornik