Obrazovanje

Obeleženo 35 godina Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Somboru

 

  • U Narodnom pozorištu Sombor poslednjeg aprilskog četvrtka održana je svečana priredba pod nazivom „Zajedno kroz vreme, Dositejeva srećna škola“, posvećena proslavi jubileja, 35. rođendana Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Somboru. U ime lokalne samouprave proslavi su prisustvovali članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov i član Gradskog veća za oblast ruralnog razvoja Srđan Savić

U realizaciji priredbe učestvovao je ansambl od oko 100 učenika škole i veliki broj nastavnika. Tokom priredbe mogla se čuti himna škole „Oda radosti“, u izvođenju školskog hora, kao i kompozicije „Stare novine“ i „Nek svud ljubav sja“.

Prisutnima se obratio direktor škole Vladimir Karanović i nakon pozdravnog govora, uručio zahvalnicu učenici Uni Vujanović, koja je osmislila moto škole „Dositej – više od škole“. U nastavku programa osim nekoliko solo muzičkih i plesnih nastupa, prikazan je i film „Dositejeva priča“ koji ilustruje svakodnevni dinamični i kreativni život i rad škole.

Takođe, izvedena je i predstava učenika pod nazivom „Susret velikana Vuka Karadžića i Dositeja Obradovića“, a tokom trajanja celokupnog programa, u pozadini je emitovana prezentacija sa ostvarenim uspesima učenika škole.

U sklopu obeležavanja 35. rođendana, u OŠ „Dositej Obradović“ su održane višednevne aktivnosti u saradnji učenika i nastavnog kadra. Osim svečane proslave, organizovan je i Dan nauke, u kojem su postavljene interaktivne radionice iz informatike, robotike, biologije, fizike, hemije, matematike i modelarstva, a postavljene su i izložbe radova. Uz sve to, nagrađeni su učenici koji su učestvovali u likovno-literarnom konkursu „Stazama Dositeja“, a sutradan je održano sportsko takmičenje u odbojci i fudbalu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Knjiga je magični san
Drugo mesto na republičkom takmičenju iz anatomije za učenike Srednje medicinske škole „Dr Ružica Rip“ iz Sombora

Kategorije

Izbornik