Najnovije

Obeležavanje Svetskog dana Roma u Somboru

 

  • Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog ove godine započinje tradiciju obeležavanja najznačajnijeg Nacionalnog praznika pripadnika romske nacionalne manjine, Svetski dan Roma

Svetski dan Roma biće obeležen nizom programskih aktivnosti, 8. aprila, u 12 časova, u Velikoj skupštinskoj sali zgrade „Županije“, gde će prisutne pozdraviti potpredsednica Vlade Republike Srbije Maja Gojković, predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta pomske nacionalne manjine Aleksandar Radulović, stalni predstavnik UNDP-a u Srbiji Jakup Beriš, narodna poslanica Nataša Tasić Knežević, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović.

Ovaj veoma značajan datum za sve Rome podrazumevaće tematski dijalog o govoru mržnje i diskriminaciji, u čemu će učesnici biti mlade Romkinje i Romi, pripadnici ostalih marginalizovanih grupa, kao i većinske zajednice. Na dijalogu će interaktivno biti razmenjena iskustva sa jasnim porukama koje vode ka cilju smanjenja diskriminacije prema svim marginalizovanim grupama uključujući Rome i Romkinje.

Muzički program će pratiti narativ o istoriji i kulturi Roma na našim prostorima i njihovom doprinosu kulturnom stvaralaštvu u Republici Srbiji, biće obuhvaćen ovaj jako bitan segment koji ruši stereotipe o romskoj zajednici. Romska kultura će se predstaviti na savremen i edukativan način ukazujući na značaj i doprinos romske populacije našoj državi, naglašavajući univerzalne vrednosti koje su nam zajedničke.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci

Pronađen vlasnik pasa koji su danas u jednom subotičkom naselјu napali decu
Sombor: Zadržani osumnjičeni za trgovinu drogom

Kategorije

Izbornik