Mladi

Novembar u znaku nauke i Fizi Bizi Fest-a!

 

  • Fizi Bizi Fest (FBF) je međunarodni naučno-popularni događaj koji već dvanaest godina unazad promoviše nauku među decom i mladima. FBF je jedan od najvažnijih obrazovnih događaja u gradu koji promoviše bavljenje naukom, on je mesto okupljanja talentovane dece i mladih, kao i stručnjaka koji se aktivno bave naukom

FBF obuhvata četiri celine: naučno-eksperimentalne postavke, naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima, takmičenje učeničkih istraživačkih radova starijih osnovaca i naučno-popularni kviz za srednjoškolce.

Program FBF ima za cilj razvijanje interesovanja i ljubavi prema nauci, podizanje nivoa naučne pismenosti i svesti o značaju nauke u savremenom društvu.

Festival je u proteklih nekoliko godina posetilo više hiljada dece i mladih, na njemu je učestvovalo više od 2000 dece i mladih, održano je preko 70 naučno-popularnih predavanja i prikazano više stotina naučno-edukativnih postavki. Iz godine u godinu Festival dobija na kvalitetu i želimo da se taj trend nastavi još dugo, kažu orgnizatori.

Svečano otvaranje Festivala koji ove godine ima u fokusu veštačku inteligenciju, a pod sloganom “Veštačka inteligencija-novi izazovi”, predviđeno je za 25. novembar u 10 časova u Osnovnoj školi „Avram Mrazović“ Sombor, dok će program predavanja otpočeti u 10:30, na Pedagoškom fakultetu u Somboru.

Pratite FIZI BIZI FEST i na  www.fizibizifest.wixsite.com/official

Organizatori Festivala su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, a podržavaju ga Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Uz priznanja Somboru Branislav Svorcan pomoćnik gradonačelnika prisustvovao konferenciji „JLS po meri mladih“
SEC: Poziv mladima za učešće na projektu “Sombor – grad mladih, razumevanja i podrške“

Kategorije

Izbornik