Obrazovanje

Nove lepe vesti iz somborske Osnovne škole „Avram Mrazović“

 

  • U Osnovnoj školi „Avram Mrazović“ se uči francuski kao drugi strani jezik od petog razreda. Ova osnovna Škola sarađuje sa Francuskim Institutom dugi niz godina, a ta saradnja uključuje i radionice sa mlađim uzrastom

Ove školske godine  su vrata svojih učionica otvorile učiteljice Tatjana Kolar, Natalija Pavkov i Sonja Orlić. Sa  učenicima IV-1, IV-2 i IV-3 su  radionice  održali novi asistenti u nastavi francuskog jezika, Mathias Michel (Matijas Mišel) i Marine Ganne (Marin Gan). Pripremili su nekoliko dinamičnih radionica.

Prva je bila radionica upoznavanja i predstavljanja, pa su četvrtaci vežbali rečenice poput: Dobar dan. Ja se zovem Matija. Kroz kviz „Seti se“, trebalo je da se učenici sete i kažu na francuskom jedan od tri prethodno predstavljena pojma, da bi potom odigrali edukativnu igru „Čoveče ne ljuti se“, primenjujući naučeno o bojama.

Četvrtaci su zainteresovano i aktivno učestvovali u svim etapama ovog druženja. Na kraju su čak i izjavili da im se veoma svidelo i da bi voleli da ih drugari Francuzi opet posete. Svim učenicima su dodeljenje i diplome, kao i simbolični pokloni u vidu olovki i nalepnica sa logom Francuskog Instituta.

  • Ovakav vid saradnje sa Francuskim Institutom je veoma bitan za održavanje kvaliteta nastave stranog jezika, jer ne samo da učenici imaju priliku da čuju izvorne govornike francuskog jezika, nego i ja kao nastavnik dobijem poneku ideju koju mogu da primenim u radu – kaže  profesorica  francuskog jezika Biljana Štrbac.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Predavanje prof. dr Saše Markovića o Velikom ratu
Svečana promocija doktora nauka Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Kategorije

Izbornik