Najnovije

Nova pijaca uskoro u Somboru

 

Sombor uskoro dobija novi pijačni prostor u kompletno renoviranoj hali bivšeg Agrosaveza

Sredstvima iz gradskog budžeta završeni su radovi na asfaltiranju poda, urađene su nove električne instalacije i rasveta, renoviran je krov i uređena je spoljašnja i unutrašnja fasada. Zahvaljujući ovim radovima Sombor je dobio novi zatvoreni pijačni prostor u kome se nalaze 33 zasebna boksa površine 4x3m.

Renoviranu halu danas je obišao gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, zajedno sa saradnicima i predstavnicima Javnog komunalnog preduzeća „Prostor“.

Gradonačelnik je istakao da u ovoj hali Somborci dobijaju novo mesto za okupljanje, zatvoreni pijačni prostor, koji će moći da se koristi i za razne manifestacije po svim evropskim trendovima.

  • U toku su finalne pripreme za otvaranje i očekujemo u toku januara da se i zvanično otvori ova pijaca. Sombor dobija novi prostor, na ponos svih nas i ovo je veoma važna vest za naše trgovce, koji su decenijama radili u neadekvatnim uslovima. Sada će dobiti prelep prostor za rad i za prodaju svojih proizvoda. Momo Kapor je govorio da se duša jednog naroda najbolje može upoznati na pijaci. Somborci vole svoju pijacu, gde se tradicionalno okupljaju vikendom, a sada rekonstrukcijom ove hale i ovog dela dobijamo i oživljavamo još jedan deo našeg grada. Srećan sam što realizujemo mnoge infrastrukturne projekte koji će doneti novi kvalitet života našim sugrađanima i koji će ostati za generacije iza nas – poručio je gradonačelnik Ratković.

Aleksandar Đurković, jedan od prodavaca čija će se trgovina nalaziti u renoviranoj hali, istakao je da je odlično urađena rekonstrukcija, te da novi prostor pruža lepše i pristojnije uslove za rad, što će privući ljude.

Osim uređenja same hale, urađeni su i radovi na vodovodnoj mreži, izgradnji toaleta, a takođe je rekonstruisano i dvorište. Uskoro se očekuje i postavka video nadzora, kao i dvorišne rasvete.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Udruženje za pomoć MNRO grada Sombora obeležava 3. decembar, Međunarodni dan OSI
Sombor dobija novu park oazu

Kategorije

Izbornik