Sindikat

Nezavisnost obeležila 1. maj: “Opasulji se – organizuj se u sindikat”

Ovogodišnjem „opasuljivanju“ prisustvovalo je stotine sindikalno organizovanih radnika iz čitave države – čelnica Nezavisnosti Čedanka Andrić prilikom obraćanja na Trgu Nikole Pašića, Beograd, Foto: UGS Nezavisnost

  • Prvomajskim skupom održanim tradicionalno 1. maja, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ pozvali su sve zaposlene u Srbiji da se sindikalno oganizuju i tako zaštite svoja prava i slobode

Predsednica Nezavisnosti Čedanka Andrić je na skupu pod nazivom „Opasulji se – organizuj se u sindikat“ istakla da je „to jedini način da zaštite svoja prava“.

Kako je kazala Andrić, u narodu se podrazumeva da je potrebno da se neko dozove pameti, a kada je o radnicima reč to znači da se organizuju u sindikat. Naglasila je da su tri ključna cilja Nezavisnosti – bezbedan rad, kolektivni ugovori i dostojanstvena zarada.

– Politika niskih zarada je oterala radnike iz Srbije. Nećemo se zaustaviti u svojoj borbi dok radnici ne budu imali dostojanstvene zarade – poručila je predsednica Nezavisnosti Čedanka Andrić sa skupa kojem su prisustvovale stotine sindikalnih članova iz raznih krajeva Srbije.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

NDNV i GS KUM Nezavisnost: Za slobodne medije moraju da se bore i građani
Proglas Granskog sindikata „Nezavisnost“ i Koalicije za slobodu medija na Dan slobode medija

Kategorije

Izbornik