Najnovije

NDNV: Radionica „Prepoznavanje diskriminacije, ostvarivanje zakonskih prava, senzibilizacija u multikulturalnom kontekstu” u Somboru

 

  • Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) u koordinaciji sa svojim lokalnim poverenicima organizuje u petak, 12. maja radionicu Prepoznavanje diskriminacije, ostvarivanje zakonskih prava, senzibilizacija u multikulturalnom kontekstu” u Centru za razvoj zajednice – LINK

Radionicu će održati medijski i pravni eksperti NDNV-a (univerzitetski profesori i advokat, stručnjak za medijsko pravo). Na njoj će učestvovati lokalni novinari, predstavnici lokalne samouprave, pravosuđa i policije. Radionice su deo projekta „Mreža otpornosti za zaštitu novinara od diskriminacije i unapređenje međusektorskog poverenja u multietničkim zajednicama u Srbiji”, koji organizator realizuje uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

Cilj nam je, napominju u NDNV, da na radionicama okupimo lokalne novinare i predstavnike lokalnih samouprava, pravosuđa i policije, i da senzibilizujemo uključene aktere kako bi bolje međusobno razumeli ulogu, rad, ali i zamke i pritiske kojima su izloženi. Na taj način, želimo da humanizujemo međusobne odnose između aktera i omogućimo bolju međusektorsku saradnju na lokalnom nivou.

Takođe, cilj je da budu preneta znanja o postojećim pravnim mehanizmima novinarima, predstavnicima lokalnih samouprava, predstavnicima pravosuđa i javnim funkcionerima, pri čemu je posebna pažnja posvećena složenosti i specifičnostima multikulturalnog okruženja.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

U Somboru obeleženo 114 godina od rođenja Janoša Hercega
Policijska uprava Sombor: Uhapšen osumnjičeni za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja

Kategorije

Izbornik