Najnovije

Настављена подела опреме спортским клубовима

 

  • Председник Судијске комисије Фудбалског савеза Србије, Дејан Сантрач, посетио је данас четири фудбалска клуба на територији града Сомбора и испред Фудбалског савеза Србије, поделио спортску опрему. Током посете Сомбору, свечано су га дочекали градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, државна секретарка у министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Душанка Голубовић, посланик у Скупштини АПВ, Владислав Живановић, градска већница за спорт, децу, омладину и здравство, Антонија Нађ Косановић, председник Спортског савеза града Сомбора, Зоран Бојић, директор Спортског центра „Соко“, Дарко Косановић и представници Савета месних заједница.

Опрему у виду дресова, штуцни, рукавица и лопти, добили су ФК „Јединство“ Станишић, ФК „Дунав“ Бачки Моноштор, ФК „Спорт“ Бездан и ФК „Хајдук“ из Стапара, а председник Судијске комисије Србије, Дејан Сантрач, изјавио је како му је драго да види сву ову децу насмејану и пресрећну због нове опреме: „Драго ми је да Фудбалски савез Србије кроз овај гест донације спортске опреме мисли на ову децу и мање клубове у нашој држави. Верујем да ће ово дати повратну информацију према Фудбалском савезу Србије једнога дана, а то је подршка за репрезентацију и подршка за општи фудбалски спорт“.

Градоначелник Ратковић се захвалио на донацији нове опреме за још четири клуба на територији града и додао како ће се ова акција наставити како би се опремили и остали клубови код нас.

  • Оно што нас као Град радује је да видимо све више деце која се баве фудбалом и другим спортовима, што је и наш циљ, да се што више младих укључи у бављење неком физичком активношћу. Као Град смо издвојили 64 милиона динара за подршку у раду спортским клубовима, стручно – педагошком раду, стипендијама за младе и талентоване спортисте и то је нешто са чим ћемо наставити и у будућности“, изјавио је градоначелник Ратковић. Град Сомбор из сопственог буџета, али и средствима АПВ, додатно улаже напоре у сврху опремања спортских клубова, опремајући трибине, спортске терене, свлачионице и друге пратеће објекте, како би сви спортисти имали што квалитетније услове за тренирање.

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Medijskom Konkursu za 2023. godinu.

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Постављене нове столице у Градској хали „Мостонга“
Добровољно давање крви у Сомбору – нова акција

Kategorije

Izbornik