Višejezično

Najtrofejniji zajedno i u svečanom činu: RK Radnički Sombor pozvan već 18. put u mađarski Abonj (Abony) na kamp i otvaranje rvačke sportske sale u ovom prijateljskom klubu i gradu u Mađarskoj

 

  • Još jedan rvački kamp između Rvačkog kluba Abony iz istoimenog mesta u susednoj Republici Mađarskoj, jednog od vodećih u toj rvačkoj sili i Rvačkog kluba Radnički Sombor, decenijama ponos jugoslovenskog i srpskog rvanja, uspešno je okončan danas. Prijateljstvo i saradnja između ova dva kluba je počelo tačno pre 18 godina i upravo ovog leta je napunilo simbolično, punoletstvo u kojem sazrevaju i novi brojni talenti učeći od majstora rvačkog podijuma

Od te, 2004. godine stasavaju ovom posebnom saradnjom tako nove generacije u dve, jedne oa svetski najrazvijenijih rvačkih zemalja, dok jednako tome cveta za primer drugarstvo koje podstiče buduće šampione na uspehe koji ih očekuju na strunjačama. Sa ponosom možemo kazati – napominju u najtrofejnijem somborskom sportskom kolektivu, da je na ovom kampu učestvovalo čak 55 rvača i rvačica!

Na samom kampu je svoje rvačko umeće pokazala i osvajačica kadetske srebrne medalje na Prvenstvu Evrope i sveta Terek Gerda.

Počastvovani smo bili, uz gostoljubivost koja nam je od naših domaćina i prijatelja u Mađarskoj ukazana, podvlače u Rvačkom klubu Radnički Sombor, time što smo učestvovali na samoj proslavi otvaranja rvačke sportske sale koja je nazvana po Abonjskom legendarnom rvaču Varga Janošu, koji je rvao i bio dugogodišnji prijatelj sa našim najtrofejnijim sportistom grada Sombora Ivanom Frgićem.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju ostavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

20 godina posle – u slavu dirigentu sveta: Ponovo na okupu a koncert uveliko pripremaju Svi Silvesterovi pevači
Family Fight Team Sombor: Uspomenu na našeg nezaboravnog sportskog asa Srđana Trticu čuvaćemo trajno

Kategorije

Izbornik