Najnovije

Stipendije najboljim studentima Sombora

 

  • Grad Sombor stipendiraće studente i tokom akademske 2022/2023. godine. Ugovore o stipendiranju danas je uručio gradonačelnik Antonio Ratković. Na ovogodišnji konkurs pristigle su 92 prijave i kao i prošle godine biće stipendirano 35 studenata. Stipendija će biti isplaćivana u 10 rata u iznosu od 15.000 dinara. Svečanosti je prisustvovala i gradska većnica za obrazovanje i kulturu Anita Stojakov

–  Kakvo će naše društvo biti sutra, zavisi od toga kakvi su naši mladi danas. Budućnost je ono što je sada u razvoju. Zato nema značajnije teme za nas, od ulaganja u obrazovanje mladih ljudi. Grad Sombor ostaje trajno opredeljen da pomaže i stipendira najbolje studente posebno iz onih profesija koje su deficitarne u našem gradu. Ove godine povećali smo fond za dodelu stipendija a na Konkurs se prijavilo 92 studenta – duplo više od predviđenog broja stipendija, što govori o značaju ovog vida podrške koju Grad obezbeđuje za naše najbolje studente. Želim da vam od srca čestitam na ostvarenim rezultatima i ostvarenom pravu na stipendiju Grada. Nikada ne sumnjajte da je vreme provedeno u razmišljanju i učenju, najbolje provedeno vreme. Mi ćemo i u novoj godini nastaviti da osnažujemo investicije u obrazovanje, pravimo snažnije veze između naših najobrazovanijih mladih ljudi i ekonomije, sa željom da stvorimo takvu klimu da svako ko želi da uči i posveti se obrazovanju, može da uspe u našoj zajednici – poručio je gradonačelnik studentima.

Kao i svake godine, pri određivanju kriterijuma za stipendiranje vođeno je računa i o deficitarnosti zanimanja na teritoriji Grada Sombora. Prema podacima koje dostavlja Nacionalna služba za zapošljavanje a potvrđuje Savet za zapošljavanje grada Sombora, ove godine reč je o zvanjima, diplomirani inženjer mašinstva – mašinsko inženjerstvo, master profesor fizike, diplomirani socijalni radnik, diplomirani defektolog – logoped, master profesor matematike, diplomirani inženjer tehnologije – prehrambeno inženjerstvo, inženjerstvo ugljenohidrantne hrane, kontrola kvaliteta.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Neda Radoslavljević i njen “Golub“ u somborskoj Biblioteci
Novogodišnja čestitka Ujedinjenih granskih sindikata NEZAVISNOST

Kategorije

Izbornik