Najnovije

Najavljen 44. Somborski polumaraton

 

  • U nedelju, 19. maja u 10 časova, startovaće najstarija ulična trka u Srbiji, 44. Somborski polumaraton, najavila je na konferenciji za medije Antonija Nađ Kosanović, članica Gradskog veća za sport, omladinu, decu i zdravstvo, zajedno sa predstavnicima organizatora, Atletsko rekreativnog kluba Somaraton

Prošle godine ova trka proglašena je za drugu najbolju trku u Srbiji, podvukla je Antonija Nađ Kosanović, naglasivši da se očekuje rekordan broj učesnika:

  • Oboren je rekod iz 2019. godine, kada je bilo prijavljeno 1.017 trkača, a ove godine je taj broj već dostigao 1.100 učesnika. Osim učesnika iz Srbije, najavljeni su i gosti iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Amerike, Jermenije, Nemačke. Start su potvrdili najbolji trkači iz Srbije i regiona, tako da očekujemo prvaka Srbije u maratonu i učesnicu maratonske trke na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, kao i druge elitne trkače.

Na programu će biti četiri takmičarske discipline, na 7, 14 i ona glavna, na 21 kilometar i 95 metara, ali i trka na 7 kilometara u nordijskom hodanju, no to naravno nije sve, jer i ove godine najlepšu uveritu će dati najmlađi, u popularnoj trci „pužića“, pa će mališani i otvoriti manifestaciju u 9 časova.

Damir Marković, predsednrik ARK Somaraton rekao je da posebno raduje podatak što će startovati čak više od 200 sugrađana iz Sombora i naseljenih mesta, dok je Aleksandar Marković, izvršni direktor manifestacije istakao da će posebna draž biti činjenica da je trasa kao i prethodnih godina ista pa će Somborci moći da bodre takmičare ulicama grada. Iz tog razloga saobraćaj će biti zatvoren između 9 i 13 časova. Prijavni centar biće ispred Srpske čitaonice „Laza Kostić“ između 8 do 8:45.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Fotogalerija: Petrovaradin iz drugog ugla 📸🌊☀️☕
Nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Kategorije

Izbornik