Najnovije

Nacionalna konferencija o filantropiji: Lokalne fondacije u funkciji razvoja zajednica

Beograd –

Trag fondacija organizuje Nacionalnu konferenciju o filantropiji, koja je ove godine posvećena lokalnim fondacijama. Događaj će okupiti oko 100 relevantnih predstavnika i predstavnica civilnog, javnog i biznis sektora, sa ciljem da se pokrene dijalog na temu aktuelnih i novih filantropskih praksi i trendova.

Događaj je osmišljen, pre svega, kao prilika za razmenu iskustava, a neke od tema u fokusu biće kako izgleda proces osnivanja lokalnih fondacija, od inicijalne ideje do zvanične organizacije, koji su načini na koje građani mogu doprineti razvoju svojih zajednica, kako lokalne fondacije mogu da podstaknu ljude u svom okruženju na akciju, zašto čak i mala sredstva igraju važnu ulogu u velikim promenama, kao i kako danas izgleda ulaganje i prikupljanje sredstava za ženske organizacije i osnaživanje žena.

Učestvuju: Biljana Dakić Đorđević, izvršna direktorka Trag fondacije, Nikola Bertolini, šef Odseka za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Šenli Pinčoti, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj pri USAID Srbija

Utorak, 29. novembar 2022. godine u 10:30 časova, Hotel Golden Tulip Zira, Ruzveltova 35, Beograd

Konferencija se organizuje u okviru programa „Fondacija našeg kraja – Zajednica se pita!“, koji je Trag fondacija pokrenula krajem 2019. godine uz podršku Fondacije Čarls Stjuart Mot. Program je usmeren na podršku osnivanju i radu lokalnih fondacija, u okviru koga su do sada osnovane tri lokalne fondacije u Srbiji, u Nišu, Pančevu i Staroj Pazovi. Uz Srbiju, sličan program pokrenut je krajem 2020. godine u Bosni i Hercegovini uz podršku Portikus fondacije. Tim Trag fondacije je posvećen pružanju podrške pet inicijativnih grupa iz Bosne i Hercegovine i dodatne tri novoizabrane grupe iz Srbije, koje su u procesu osnivanja fondacija u svojim zajednicama u bliskoj budućnosti

O Trag fondaciji:

Trag je regionalna fondacija koja deluje u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Već 23 godinu podržava i podstiče građane na aktivno učešće u razvoju lokalnih zajednica u kojima žive ili posluju. Trag fondacija osnažuje  ljude koji veruju da zajedničke inicijative mogu imati veliki uticaj i koji žele da budu pokretači pozitivnih promena u svojim zajednicama. Tokom prethodne dve decenije Trag fondacija je kroz brojne programe podržala više od 1.700 uspešnih projekata sa preko 15 miliona američkih dolara uloženih širom Srbije i regiona.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Prva Otvorena vrata u EU info Pointu – program Kreativna Evropa
Стапар: Представљање мурала са темом чувеног Стапарског ћилима

Kategorije

Izbornik