Sport

Na korak od Olimpijskih igara

 

  • Na Adi Ciganliji (20 – 21. april), u organizaciji Kajakaškog Saveza Srbije je održano izborno takmičenje za Evropske Olimpijske dokvalifikacije kao i Prvenstvo Srbije na 5000 metara

Takmičari Kajak kluba Sombor su ostvarili veoma zapažene rezultate.

Subotnji program je doneo kvalifikacione trke četveraca. Pobednički čamac koji će se na Svetskom kupu u Segedinu (10 – 12. maja) između ostalih, suprostaviti i našoj olimpijskoj posadi je bio u sastavu Ervin Holpert, Stefan Vekić, Marko Dragosavljević i Strahinja Dragosavljević.

Nedelja je započela izbornim trkama za Evropske Olimpijske dokvalifikacije. Ulogu favorita u trci K2 na 500m su opravdali naš takmičar Ervin Holpert i Marko Dragosavljević (Tarket, Bačka Palanka), osvojivši prvo mesto vremenom 1:31,69. Oni će u Segedinu 8. maja imati drugu priliku da obezbede vizu za Olimpijske igre u Parizu, nakon što im je ona za pola stotinke izmakla prošle godine na Svetskom prvenstvu u Duizburgu.

Posle momaka usledila je i izborna trka za dame na istoj deonici. Naš klub je u ovoj disciplini predstavila Kristina Bedeč u paru sa Dajanom Urtajl iz Kajak kluba Panonija, Apatin. Kako nisu imale mnogo vremena za uveslavanje njihov rezultat u ovoj trci još više dobija na značaju. One su kroz cilj prošle kao prve, ostvarivši vreme 1:53,04.

Ovim rezultatima naši takmičari, Kristina Bedeč i Ervin Holpert, u paru sa kolegama iz Panonije i Tarketa su došli na korak od Olimpijskih igara u Parizu. Ostaje da im poželimo puno sreće, te da naš klub i Srbiju sa uspehom predstave 8. maja u Segedinu.

Nastavak takmičenja je prošao u okviru Prvenstva Srbije na deonici od 5000m. Započeto je trkama pionirki, među kojima je bila i Una Bošnjačić. Od samog starta na čelu kolone su se izdvojile Ana Zvekić, kajakašica Kajak kluba Begej, Zrenjanin i naša Una. Uprkos velikoj borbi do samog kraja trke Una Bošnjačić je kroz cilj prošla kao drugoplasirana, osvojivši srebrnu medalju.

U konkurenciji kadetkinja je nastupila Anastasija Gubica. Na stazi pored devojčica rođenih 2008. i 2009. godine su se našle i juniorke čime su dodatno otežale uslove za samu trku. Anastasija je osvojila 7. mesto u svojoj konkurenciji.

Takmičenje su zatvorile seniorke svojom trkom gde je osvojena druga srebrna medalja za klub. Kristina Bedeč je zauzela drugo mesto, iza prvoplasirane Milice Novaković (Vojvodina, Novi Sad) a ispred Katalin Gere (Tisin cvet, Senta).


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

KK „Dušan Staničkov“: Milan Radmilović šampion države, Iskra Ivanović druga
Vedran Jurić, KK Somborac bronzani sa državnog šampionata

Kategorije

Izbornik