Najnovije

Grad Sombor: Dodeljeni ugovori najperspektivnijim sportistima

 

  • Ugovori o stipendiranju najperspektivnijih mladih sportistima sa teritorije Grada Sombora za 2024. godinu. Njih je uručio gradonačelnik Antonio Ratković, u prisustvu članice Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonije Nađ Kosanović, predsednika Sportskog saveza grada Sombora Miloša Mijića i Miloša Aleksića, u ime Odeljenja za društvene delatnosti

Na svečanosti posvećenoj somborskim sportskim uzdanicama, gradonačelnik Ratković, čestitajući im na ostvarenim uspesima, podsetio je da lokalna samouprava ulaže značajna sredstva u razvoj sporta i sportske infrastrukture, radi ispunjenja neophodnih uslova svima koji žele da se bave sportom.

  • Poštovani sportisti, treneri i roditelji, zadovoljstvo mi je što sam danas sa vama, kada imam priliku da vam uručim ugovore o stipendiranju i na taj način vam se zahvalim na trudu i uspesima koje ste postigli. Naše jasno opredeljenje je da kao Grad obezbedimo neophodne uslove za kvalitetno bavljenje sportom od najmlađe populacije, pa do veteranskog sporta. Za 2024. godinu smo preko Konkursa za sport dodelili tri miliona dinara za 26 stipendija sa nešto uvećanim iznosom u poređenju sa prethodnom godinom, tako da će pet pionira dobijati stipendiju u mesečnom iznosu od 8.000 dinara, osam kadeta će primati po 9.000 dinara, šest juniora po 10.000 dinara mesečno i sedam seniora će biti podržano mesečnom stipendijom u iznosu od 11.000 dinara tokom čitave godine. Siguran sam da ćete vredno trenirati i ispuniti naša očekivanja, a u prilog tome su i činjenice koje se tiču vaših prošlogodišnjih rezultata koji su vas opredelili da danas budemo zajedno na ovom mestu povodom dodele ugovora o stipendiranju najperspektivnijih sportista. Ja vam od srca čestitam i zahvaljujem vam na svim trenucima radosti koje ste nam donosili i kojima ste pored sopstvenog uspeha, slavili sportove kojima se tako posvećeno bavite, ali, istovremeno proslavalji ste i ime našeg grada – istakao je gradonačelnik Antonio Ratković.

Ovim konkursom podržano je 26 mladih i perspektivnih sportista za 2024. godinu, za šta je izdvojeno 3.000.000 dinara iz budžeta Grada,  osim toga, podsetimo, dodatno je opredeljeno i 65 miliona dinara za sufinansiranje godišnjih programa za sportske organizacije.

Grad Sombor je iz budžeta za 2024. godinu izdvojio oko sedam procenata za oblast sporta, kako bi bila održavana postojeća i izgrađena nova infrastruktura, kao i podržane aktivnosti u vezi sa sportom, jer brojni uspesi koje sportski klubovi i sportisti ostvaruju, odličan su pokazatelj da su sredstva uložena na pravi način.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radi

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Somborski penzioneri domaćini vršnjacima iz Šapca
Apatin: Đaci Osnovne muzičke škole „Stevan Hristić“odneli pet prvih nagrada

Kategorije

Izbornik