Najnovije

MUP Srbije: Psihoaktivne supstance u obliku žvaka

 

SAOPŠTENJE MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA, 26. JANUAR 2023.

  • Povodom informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama i u medijima da su se na tržištu u Srbiji pojavile psihoaktivne supstance u obliku žvaka, tzv. kids droga i snus obaveštavamo vas da policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova prilikom pronalaska bilo koje supstance za koju posumnjaju da je droga istu oduzimaju, nakon čega se vrši dalјe veštačenje u Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku kako bi se utvrdilo da li se radi o psihoaktivnoj supstanci, tj. drogi

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu nisu pronašli tzv. kids drogu, a razne droge u obliku raznobojnih tableta koje podsećaju na bombone se pojavlјuju već decenijama.

Snus je duvanski proizvod i ne nalazi se na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga.

Shodno navedenom, potrebno je da roditelјi razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu da ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama iste ne uzimaju. Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu sa tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti vezanih za borbu protiv droga.

Molimo roditelјe, kao i ostale građane da pre delјenja ovakvih informacija posredstvom društvenih mreža iste dostave najbližoj policijskoj stanici – stoji u današnjem saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Sud dodelio SPS-u objekat u centru Temerina, naprednjaci negoduju
Чварак фест 4. фебруара у Сивцу

Kategorije

Izbornik