Najnovije

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković u poseti Kulskoj opštini

*Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković sa Damjanom Miljanićem predsednikom opštine Kula na štandu „LAG-a Srce Bačke“ AcanskiS ©Srđan.A

  • Ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sa saradnicima posetila je 4. septembra poljoprivredno gazdinstvo porodice Rodić u Liparu. Gošću je dočekao predsednik opštine Kula Damjan Miljanić. Gazdinstvo porodice Rodić se bavi uzgojem paradajza, rasada i zelene salate.

Prilikom posete gazdinstvu ministarka Jelena Tanasković je izjavila sledeće: „Zaista dobar utisak ostavlja ovkakvo malo porodično gazdinstvo koje izbaci 7-8 tona paradajza po sezoni. Ovo uopšte nije  jedna naivna proizvodnja, kako god deluje malo gazdinstvo, eto vidite šta može da se napravi sa ulaganjima i pomoći ministarstva. Evo baš hoću da razgovram sa njima oko toga jer upravo država hoće da podrži ovkava gazdistva koja imaju potencijal“..

Damjan Miljanjić predsednik opštine Kula je dodao: Poljoprivreda i sama poljoprivredna proizvodnja su same po sebi pune teškoća i to je tako bilo oduvek, ono što je značajno je da se ministarstvo i ministarka, kao i kulska opština sa tim odlično suočavaju….

Proizvođač Zoran Rodić je izjavio: Počeli smo da radimo sa prvim plastenikom pa onda drugi treći sada imamo šest, na 1200 kvadrata sadimo. Radimo rasad paradajz i radimo zelenu salatu u zimskom periodu. Imali smo jednu investiciju, napravili smo veliki plastenik, dobili smo povrat poreza od države, podneli smo zahtev i na taj način smo to ostvarili. Planovi su nam neke mašine da uzmemo, freze za obradu zemljišta, traktorsku i jednu dizel samohodnu.

Ministarki je takođe predstavljena i nova aplikacija „iz srca Bačke“ napraveljene od strane „LAG-a Srce Bačke“ namenjene prvenstveno poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije dve susedne opštine, Kule i Vrbasa. Prevashodna namena aplikacije je da poljoprivredne proizvođače poveže sa kupcima iz zemalja u okruženju.

Nakon obilaska gazdinstva ministarka je razgovrala sa poljoprivrednicima ovog dela kulske opštine, kako o tome sa kakvim se problemima susreću u svakodnevnom radu, kao i na koji način država, a konkretno ministarstvo koje ona predstavalja, može da pomogne u tome. Razagovor je tekao u fer i korektnoj atmosferi.

Galerija

 

 

 

 

AcanskiS ©Srđan.A

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Povezani članci

Crveni krst Sombor organizuje u četvrtak redovnu akciju davanja krvi
RK Radnički Sombor: Pregršt medalja sa dva takmičenja

Kategorije

Izbornik