Najnovije

Ministar Selaković: Više od 20 miliona dinara za kulturu u Somboru

Foto:© AcanskiS

  • Ministar kulture u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković obišao je danas Sombor i potpisao ugovore o finansiranju u ustanovama kulture, za koje je resorno ministarstvo obezbedilo više od 20 miliona dinara

Ministarstvo kulture Republike Srbije je u ovoj godini za ustanove kulture u Gradu Somboru, kroz različite vrste konkursnih finansiranja, obezbedilo više od 20 miliona dinara, rekao je ministar kulture u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković tokom posete Somboru.

„Najveći iznos pripada Istorijskom arhivu Sombora, koji je kroz konkurs ‘Gradovi u fokusu’ u ovoj godini obezbedio sebi 12 miliona i 700 hiljada dinara za rekonstrukciju fasade. Šest miliona dinara obezbeđeno je Gradskom muzeju u Somboru, a preostalih milion i 400 hiljada dinara danas smo obezbedili za različite vrste aktivnosti i projekte od strane Galerije Milan Konjović, Muzeja i Narodnog pozorišta u Somboru“, rekao je Ministar kulture u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković.

„Ulagali smo u unutrašnjost arhiva. Ove godine uređujemo biblioteku, za koju je Grad Sombor izdvojio oko dva miliona dinara, i radimo projekat izgradnje dvorišnih depoa. To nam je sada najveći problem, jer u depou nemamo svetlo, jako su loši uslovi i do kraja meseca je planiran završetak projekta izgradnje dvorišnih depoa“, rekla je Nataša Stojanović, direktorka Istorijskog arhiva u Somboru.

Od 2021. godine Grad Sombor je od Ministarstva kulture dobio 60 miliona 272 hiljade dinara za više od 80 projekata.

Foto:© AcanskiS

srdjan.acanski

#RTV #NoviRadioSombor

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio24

Tagovi: , ,

Povezani članci

Pre 33 godine na današnji dan Crvena Zvezda je postala prvak Evrope
Novih 15 miliona Gradu Somboru za unapređenje bezbednosti pešaka

Kategorije

Izbornik