Najnovije

Међународни дан смањења ризика од катастрофа

 

  • Међународни дан смањења ризика од катастрофа обележава се сваког 13. октобра од 1989. године, када је на Генералној скупштини Уједињених нација одлучено да се промовише глобална култура свести о ризику и смањењу катастрофа.

Тим поводом, у организацији Града Сомбора, Црвеног крста Сомбор, Јединице цивилне заштите и Сектора за ванредне ситуације, у ОШ „Никола Тесла“ У Кљајићеву, данас је приказана показна вежба спасавања и евакуације цивила из запаљених објеката, гашење пожара и указивање прве помоћи повређенима.

Догађају су испред Града Сомбора присуствовали помоћница градоначелника за област економског развоја и туризма, Јована Миљевић, члан Градског већа за област финансија и привреде, Сава Дојић и саветник за послове ванредних ситуација и одбране и члан Штаба за ванредне ситуације, Иван Глигорић.

Програм је подразумевао едукацију ученика и наставног особља на тему превенције ванредних догађаја и показне вежбе евакуације и спасавања у случају пожара.

Члан Штаба за ванредне ситуације Иван Глигорић, захвалио се свима на учешћу у показној вежби и навео да ће Град Сомбор наставити да обучава грађане о начину поступања у ванредним ситуацијама.

„Важно је нагласити значај оваквог вида вежбе за подизање свести о ризицима који постоје и на које треба да обратимо пажњу. Битно је да наставни кадар али и деца, знају које су то процедуре које треба да се спроведу како би сви били безбеднији и спремнији у случају ванредних догађаја. Град Сомбор ће наставити континуирано да улаже у обуку цивилне заштите, те у развој и сарадњу са добровољним ватрогасним друштвима, ватрогасцима, полицијом, хитном помоћи, Црвеним крстом и другим организацијама које доприносе безбеднијој средини у којој живимо“, изјавио је Иван Глигорић.

 

 

 

 

AcanskiS © 

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Medijskom Konkursu za 2023. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Сајам спорта и омладине у Новом Саду
Otvaranje izložbe „MEMENTO 77. ODMAH SE VRAĆAM“ Milenka Buiše

Kategorije

Izbornik