Estrada

Marko Tolja predstavlja EP „Pianissimo“ savršen za duge jesenje večeri

Foto: Jelena Bašić

Nešto lagano, tiho i nežno…

  • Marko Tolja godinu je započeo rasprodatim koncertom u Dvorani Lisinski, a usledili su hitovi „Nismo znali bolje“ i „Ruke sigurne“, a sada stiže i nežan EP „Pianissimo“ u kojem će slušaoci uživati tokom dugih jesenskih večeri. Najavni singl EP-a je emotivna pesma „Vrijeme“ nastala u saradnji sa Pjevačkim zborom mladih „Josip Kaplan“

“ ‘Pianissimo’ je upravo ono što nam i sama ta reč da naslutiti: nešto lagano, tiho i nežno; i uglavnom na klaviru. Minimalistički i intorspektivno. Neki će reći da je možda i “čudno” ili “nekonvencijalno” za ova vremena. Ja na to mogu samo reći da je ovakav EP bio moja potreba. Velika potreba. U doba kada naš muzički rad živi od singla do singla osetio sam da se moram vratiti na ono staro. Napraviti jedno celovito jelo koje će publici pokazati moje trenutno razmišljanje i rad. Da, to možda nisu pompezni “radijski hitovi” što se danas očekuju od svakog muzičara, ali je Pianissimo nešto najitimnije što sam do sada napisao i snimio. Tu se nalaze pesme i priče koje meni jako puno znače, a da se nisam odlučio na ovaj korak možda nikada ne bi ni videle svetlo dana.“, ispričao je Marko.

Za Marka je stvaranje ovog albuma značajno i zbog toga što je na njemu radio sa dugogodišnjim saradnicima koji su ostavili pečat na njegovoj karijeri, ali i jednog sasvim posebnog mesta na kojem je sniman prateći video:

„Uz divne aranžmane Ivana Popeskića i sjajne muzičare poput Henrija Radanovića, Bruna Urlića, Petra Kovačića i PZM Josip Kaplan mislim da smo napravili jedan poseban muzički “paketić”. Prezentacijski video za ovaj projekt snimili smo tamo gde je i počela moja ljubav prema poeziji: u “mojoj” gimnaziji – Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci. Time sam zatvorio još jedan krug i nadam se da će se slušaoci stvarno prepustiti i pronaći neku svoju priču u ovim pesmama.„, otkrio je.

EP „Pianissimo“ i singl „Vrijeme“ dostupni su na svim streaming servisima.

Izdanje: Aquarius Records


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Solistkinja Julijana Vincan oživljava energiju Tine Tarner
Lu Dedić snimila novi singl „Mijenjam se“

Kategorije

Izbornik