Najnovije

Marko Gvojić iz Kljajićeva najbolji kuvar u spravljanju sača

 

  • Proteklog vikenda je Udruženje vinogradara i voćara „VISOVI“ iz Kljajićeva učestvovalo na svojevrsnoj gastronomskoj manifestaciji SAČIJADA u Bačkom Brestovcu. Od 40 ekipa koje su se nadmetale za najbolje spremljeno jelo ispod sača je ekipa Kljajićeva osvojila 1. mesto zaslugom mlađanog kuvara Marka Gvojića takodje iz Kljajićeva

Svaka ekipa je brojala minimum 8 članova a na platou ispred stadiona u Bačkom Brestovcu je bilo daleko više posetilaca i ekipa iz maltene pola Vojvodine koji su se družili, spremali jelo, jagnjetinu sa raznim đakonijama povrća i ostalim špecijama tako da se spremili svi, ukusno jelo. Organizatgor se potrudio da spoji i umetnički program nastupom folklornih grupa od mljađih kategorija pa do starijih, a isto tako i sporstkog programa.

Lepo vreme je pogodovalo druženju a svakako je atrakcija bilo pečenje pite sa sirom ispod sača prečnika 2m, koja je podeljena u humanitarne svrhe. Druženje je nastavljeno do večernjih sati uz „zivu muziku“, a po oceni sudija najbolji sač ove godine je spremio Marko Gvojić, on se radovao a kako i ne bi, osvojio je veliki pehar a kao robnu nagradu je dodio na poklon prvi ‘ganc’ novi sač koji poklanja Udruženju koji će ga znalački iskoristiti i uz spoj ovako dobrih jela, vina i rakije sa Telečke visoravni.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Dva događaja filatelista u Apatinu
Od 27. juna tretman suzbijanja odraslih komaraca – ORIS doo i Ciklonizacija AD

Kategorije

Izbornik