Obrazovanje

Letnja škola istorije i kulture Srba na Pedagoškom fakultetu u Somboru

Letnja škola istorije i kulture Srba u Somboru, izvor: printscreen RTV –AcanskiS ©

  • Pedagoški fakultet u Somboru organizuje Letnju školu istorije i kulture Srba, a gosti su učenici srednjih škola iz Zagreba i Vukovara i Donjeg Lapca u Hrvatskoj

Učenici su puni impresija, upoznali su somborske gimnazijalce, svoje vršnjake, stekli nova prijateljstva kao i motiv da dođu ponovo. Lazar Đukić iz Donjeg Lapca, inače učenik Srpske pravoslavne opšte gimnazije „Kantakuzina Katarina Branković“ u Zagrebu: “Došao sam ovde da nešto novo naučim, da upoznam svoje vršnjeke. Prvi put sam tu i veoma mi je lepo u Somboru”.

Letnja škola traje od 3. do 7. jula, a predviđeno je da svakodnevno imaju po dva časa predavanja i dva časa vežbi na Pedagoškom fakultetu u Somboru. Predavaće im i sa njima razgovarati istoričari, dekan prof. dr Saša Marković, prof. dr Mihael Antolović, te profesori srpskog jezika i književnosti dr Sanja Golijanin Elez i dr Marijan Jelić.

Predavanja na temu istorije kulture Srba od srednjeg veka do danas održala je prof.dr Sanja Golijanin Elez. U toku ove posete, koja traje nedelju dana, biće organizovaće radionice, posete Galeriji Milan Konjović, Gradskom muzeju Sombor, zgradi Norme i Preparandije, Sremskim Karlovcima i nekim od fruškogorskih manastira.

AcanskiS ©

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Prvaci somborskog „Avrama“ nagrađeni na novom prestižnom konkursu
Rođendan Nikole Tesle inspiracija za nacionalni Dan nauke

Kategorije

Izbornik