Najnovije

Kula: Bebi paket od januara naredne godine 30 hiljada dinara

 

Na današnjoj sednici Opštinskog veća Kula usvojen je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Kula za period od 1. januarfa do 30. septembra ove godine. Izveštaj se upućuje na usvajanje odbornicima Skupštine opštine Kula

Druga tačka dnevnog reda odnosila se na Predlog odluke o usvajanju konačne rang liste građana koji ispunjavaju uslove Javnog konkursa za nabavku i ugradnju solarnih panela, invertera i prateće opreme za porodične kuće, a za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe. Po rečima Suzane Musić, energetskog menadžera opštine Kula, na javni konkurs je pristiglo sedam prijava, tri su bile nepotpune a četiri zahteva je pozitivno ocenjeno i oni su pojedinačno, po ovom javnom konkursu, ostvarili po 420 hiljada dinara za realizovanje investicije.

Članovi Veća su glasali i za Predlog rešenja o utvrđivanju jednokratne novčane pomoći za novorođeno dete. Takozvani bebi paket do sada je iznosio 20 hiljada dinara a od 2023. godine povećava se na 30 hiljada dinara za novorođeno dete. Ovim rešenjem je takođe utvrđen i materinski dodatak nezaposlenoj porodilji za 2023 godinu, u mesečnom iznosu od 20 hiljada dinara u trajanju od 12 meseci za treće i svako naredno dete. Ovu tačku je obrazložila rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti opštine Kula Bojana Dević.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Vojska Srbije: Provera obučenosti jedinice za angažovanje u mirnodopskim situacijama
Međunarodni dan ljudskih prava – zašto je u čitavom svetu važan 10. decembar

Kategorije

Izbornik