Sport

Krosminton: Alida najuspešnija u Hrvatskoj

 

  • Alida Jerković bila je najuspešniji član SBK Speeder na međunarodnom turniru serije 250 bodova u hrvatskom gradu Zaboku. Ona je trijumfovala u kategoriji seniorki i kategoriji mešovitih parova sa Borisom Jerkovićem

Prvi memorijani turnir „Tomislav Benčić“, u čast nedavno preminulog osnivača Krosminton kluba Zabok, odigran je u sportskoj dvorani u Zaboku. Učestvovalo je četrdeset igrača iz pet zemalja, a somborski klub predstavljalo je petoro takmičara.

Alida Jerković je do trijumfa u kategoriji seniorki stigla pobedivši dve slovenske i jednu domaću takmičarku, kao i klupsku drugaricu Simanu Matković. Simana je u konačnom plasmanu zauzela četvrto mesto.

U kategoriji seniora, Boris Jerković je u borbi za prvo mesto mesto poražen od Damira Bakovića, najboljeg hrvatskog igrača. Katarina Blažev je nastupila u kategoriji juniorki, gde je poražena od dve slovenske igračice, te je u konačnom plasmanu zauzela treće mesto. U kategoriji juniora, Uroš Lukač je bio na korak od trijumfa, ali je u borbi za zlato, u odlučujućem setu poražen od Slovenca Šušteršiča.

Alida i Boris su trijumfovali u kategoriji mešovitih parova, gde su u finalnom meču u tri neizvesna seta savladali klupske rivale Katarinu i Uroša.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor    

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Mirine pulenke vicešampionke države
Stefan Lazić, uzdanica KK Ravangrad na Balkanijadi u borbama

Kategorije

Izbornik