Višejezično

Konferencija za medije UG Bunjevačko kolo Sombor: Prid bunjevačkim narodom su dva velika događaja

 

  • U utorak, 18. oktobra održana je konferencija za medije Udruženja građana Bunjevačko kolo Sombor koju su u svojim prostorijama, vodili Dejan Parčetić, pridsidnik UG Bunjevačko kolo i podpridsidnik Nacionalnog saveta Bunjevaca i Aleksandar Bošnjak, podpridsidnik somborskog Kola 

Prid bunjevačkim narodom su dva velika događaja koji pridstavljaju velik izazov al su u isto vrime i velika prilika.

U toku je popis stanovništva. Tim povodom, UG „Bunjevačko Kolo“ – Sombor poziva sve Bunjevke i Bunjevce da se na popisu stanovništva izjasne slobodno ko Bunjevci, baš onako kako su se izjašnjavali i naši poštivani pramajke,  pradide, dide i majke, koji su utkali u naša srca pripadnost našem bunjevačkom narodu – rečeno je na konferenciji za medije.

Pored tog, 13. novembra su redovni izbori za Nacionalni Savit Bunjevačke Nacionalne manjine. UG „Bunjevačko Kolo“ – Sombor, ko i do sad aktivno učestvuje na ovim izborima.

Ovog puta učestvujemo na listi sa našim prijateljima iz Subatice, s kojima i inače imamo sjajnu i plodotvornu saradnju. Na našoj zajedničkoj listi, listi broj 2, „Složno za Bunjevce – Dr Suzana Kujundžić Ostojić“ su pridstavnici 12 bunjevačkih organizacija. Na listi broj 2, nuz dr Suzanu  Kujundžić Ostojić, su predloženi vrsni stručnjaci različitih profesija, ugledni domaćini, Bunjevci po rođenju i opredeljenju, a ne po profesiji i egzistenciji.

Kako su svaki izbori određena utakmica, a utakmice se mogu igrati fer i nefer, tako se i na ovim izborima javljaju određene nefer radnje naši rivala. Naime, neki naši sunarodnici sa severa, ne znamo zašto, pokušavaju da se kite imenom našeg „Kola“ i našim Somborom. Naši rivali, iz njima znanih razloga, svoju su listu nazvali „Bunjevci Sombor – Svi u jednom Kolu“. Ovaj naziv, svakako, aludira na naše „Bunjevačko Kolo“ Sombor. Istine radi, ova nepotpuna lista od 10 kandidata ima jedno jedino lice iz Sombora, koje nikad nije bilo član našeg „Bunjevačkog Kola“ a koja nije nikad ni učestvovala u nekim od somborskih manifestacija koje su somborski Bunjevci organizovali. I to na takvom mistu koja izvesnim čini da ta osoba neće svakako imati realne šanse da uđe u Savit.

Ne vidimo razlog za ovakav naziv liste, osim unošenja zabune među biračima, jer je istina da je na ovoj listi čak 6 kandidata iz Bajmoka. I nosilac liste je takođe iz Bajmaka. Čudi nas samo zašto listu nisu nazvali po njevom mistu stanovanja, Bajmaku, podcinjujuć time čestite i vridne domaćine, naše prijatelje iz Bajmaka.

Jasno je da je idejni tvorac ove liste svima vama poznati „mešetar“ g-din Mirko Bajić, koji čak to javno i priznao dajući podršku listi broj 1 i listi broj 3. Javnom podrškom „svojim listama“ Mirko Bajić je samo pomerio granice dosadašnji njegovi dometa u zamešateljstvima svakojaki vrsta, jer je nečuveno da jedna osoba istovrimeno podržava dvi liste. Nepošteno je od istog gospodina Bajića da javno proklamuje da njegova stranka SBB neće izlaziti na izbore ali je istina da je lista broj 1 sačinjena od kandidata članova iste stranke, a većina njih su „Bunjevci po profesiji“ jer primaju plate u bunjevačkim institucijama.

Mi, kandidati na listi broj 2, smatramo da u Nacionalnom savitu ne bi tribalo bit mista strančarenju, i mi se tu razlikujemo od njih. Mi se razlikujemo od njih i po tom što smo Bunjevci po rođenju i opredeljenju, a ne po „profesiji“.

I da ponovimo na kraju, somborski Bunjevci i UG „Bunjevačko Kolo“ podržavaju i nalaze svoje misto na našoj listi broj 2 „Složno za Bunjevce – Dr Suzana Kujundžić Ostojić“. Na ovoj listi misto su našli kandidati iz Sombora – Dejan Parčetić, Aleksandar Bošnjak, Nikola Žuljević, Marija Brdarić, Antun Fratrić i Ksenija Vuković.

Stoga pozivamo somborske Bunjevce i Bunjevke  da  13. novembra na izborima podrže UG „Bunjevačko Kolo – Sombor i  listu broj 2. „Složno za Bunjevce – Dr Suzana Kujundžić Ostojić“.

Znamo da će nam Bunjevke i Bunjevci ukazati poverenje, jer nastavljamo tamo di smo stali. Naši su planovi i ideje bezuslovni, dalje ćemo raditi na očuvanju našeg bunjevačkog jezika, radićemo na obrazovanju Bunjevaca, kako u smislu izučavanja naše tradicije i kulture tako i na podizanju opšteg obrazovnog nivoa svih članova naše bunjevačke zajednice, ko osnove ekonomskog razvoja svakog pojedinca. Jer, mi sa liste broj 2 smo našli svoju egzistenciju u svojim strukama i zanimanjima, svi se dokazali i ostvarili na raznim poljima i otud je i naša spremnost bezkompromisna i bezuslovna – divanili su Parčetić i Bošnjak o ovim temama na konferenciji za medije.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta “Svi smo jedno – višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora za 2022. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor
(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)
accompanied by: Srdjan Acanski, B.S.

Tagovi: , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Proslavljen praznik hrvatske zajednice Dan rođenja bana Jelačića
Manifestacija „IKAVICA” 26. studenog u Stanišiću

Kategorije

Izbornik