Najnovije

Komemoracija Živadinu Mitroviću, dugogodišnjem novinaru i uredniku Studija B biće održana 12. aprila u 12 časova u Press centru UNS-a

 

  • Komemoracija Živadinu Mitroviću, dugogodišnjem novinaru i uredniku Studija B biće održana u sredu 12. aprila u 12 časova u Press centru UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd)

Dugogodišnji novinar i urednik Studija B Živadin Mitrović preminuo je 5. aprila u 76. godini.

Živadin Mitrović rođen je 12. februara 1947. godine u Maloj Sugubini kod Trstenika, završio je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu, a postdiplomske studije na Sorboni. Njegov novinarski rad temeljio se na izveštavanju o umetničkom stvaralaštvu. Ostavio je značajan doprinos novinarstvu o kulturi, a bio je i direktor Kulturnog centra Srbije u Parizu.

Karijeru je započeo pisanjem u studentskim listovima, a profesionalno se počeo baviti novinarstvom u Studiju B kao lutajući reporter. Izveštavao je prvenstveno sa kulturnih, ali i sa društveno-političkih i drugih događaja. Na TV Studio B bio je urednik redakcije za kulturu i autor brojnih emisija. Njegova zapažanja i analize o kulturi ostala su zabeležena i u štampi – sarađivao je sa listovima „Danas“, „Politika“ i Književni list, a brojne likovne kritike je pisao i objavljivao u časopisu „Umetnost“.

Godinama se susretao sa najznačajnijim evropskim umetnicima, a priče o njihovom stvaralaštvu i životu objedinio je u knjizi „Pariski razgovori“. Član je Udruženja novinara Srbije (UNS) od 1978. godine.

Živadin Mitrović biće sahranjen u ponedeljak 10. aprila u 11 časova na Novom bežanijskom groblju. Opelo počinje u 10.30.

Komemoracija je u sredu 12. aprila u 12 časova u Press centru UNS-a.

O kolegi Živadinu Mitroviću na komemoraciji će govoriti njegove kolege i prijatelji: Milisav Savić pisac, Aleksandar Timofejev, novinar, Geroslav Zarić, scenograf.

Prenos događaja možete pratiti preko Jutjub kanala Press centra UNS-a.

Foto: Screenshot (Youtube/D Koj)

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Sombor: Zadržani osumnjičeni za trgovinu drogom
Svetski dan Roma 8. april prvi put u Srbiji beleži se u Somboru

Kategorije

Izbornik