Najnovije

Књига Менаџмент производно услужног система Душана Лукића

 

  • Монографија аутора Душана Лукића садржи анализу процеса, повезану квалитативним и квантитативним методама економских концепата за унапређење процеса доношења менаџерских одлука приликом обављања делатности у области производње и пружања услуга

Управљање организацијом захтева од менаџера знање, способности и вештине током управљања производњом, на реалан и прагматичан начин.

Обухваћен је и интегрисан велики број тема мултидисциплинарног карактера потребних за структурирање и уређење система, развијање амбијента за иновирање процеса производа и услуга, инвестирање, управљање технологијом, променама, квалитетом и маркетингом.

Оквир анализе представљају организационе и економске одлике постојећих производних и експанзија услужног сектора, те пожељног система у контексту пословања на модеран и предвидљив начин.

Монографија полази од одлука у појавном облику производње, функционалности, критичних тема и сагледавања студија случаја, при чему је подељена на дванаест поглавља, и то: производни системи, организациона структура и дизајн, управљање организацијом, производна стратегија, дизајнирање производа, управљање квалитетом, пројектовање процеса производње, планирање и терминирање капацитета, планирање потреба за материјалом и управљање залихама, менаџмент производних система, менаџмент услужних система, те сагледавања осталих активности у функцији производње.

Кључне компетентности учесника економских активности обрађене су кроз теоретске приступе, прагматичне студије случаја, сагледавања пређеног градива и питања, са значајним бројем табела и графикона, скраћеницама и акронимима, те дефиницијама одређених института на око 380 страница.

При томе је добијена потврда компјутерске провере оригиналности дела, те рецензије три универзитетска професора.

Као таква, у окружењу нашег привредног и друштвеног система представља узорну литературу о начину постизања друштва знања у привредним и услужним организацијама.

Напомене:

Књига је објављена крајем 2023. године

Одлуком Научно наставног већа Факултета за информационе технологије и инжењерство Универзитета „Унион Никола Тесла“ у Београду, одобрено је да се монографија користи као уџбеник на факултету.

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Apel za bezbednu grejnu sezonu
Spasene devojčice koje su upale u vodu na jezeru u Bačkom Gračacu

Kategorije

Izbornik