Najnovije

Apel za bezbednu grejnu sezonu

 

  • Period od početka pa sve do kraja grejne sezone, karakteriše povećanje broj požara na građevinskim objektima. Razlog tome su neispravni ili neočišćeni dimnjaci, nepažnja prilikom loženja peći na čvrsta goriva, ostavljanje uključenih grejalica bez nadzora, ostavljanje odeće ili drugih zapaljivih predmeta u blizini peći ili grejalica, preopterećenje elektro-instalacija i neispravni električni uređaji. Sve ove uzroke možemo svrstati u ljudski faktor, odnosno nepažnju ili nemar

Od početka godine, odnosno od 1. do 15. januara ove godine, na teritoriji Zapadnobačkog upravnog okruga bilo je 29 požara na građevinskim objektima od kojih je osam požara dimnjaka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sektor za vanredne situacije apeluje na sve naše građane da budu odgovorni i prema sebi, svojim porodicama i svojim komšijama – da provere ispravnost svojih dimnjaka i peći na čvrsto gorivo, da ne ostavljaju uključene grejalice bez nadzora, da ne preopterećuju elektroinstalaciju, da udalje nameštaj i drugi gorivi materijal od grejnih tela.

Takođe, apelujemo da građani ne odlažu pepeo u plastične kontejnere i u blizini gorivog materijala, da ne ostavljaju malu decu bez nadzora u prostoriji sa šporetom ili pećima koje imaju ložište na čvrsto gorivo ili električnom grejalicom, kao i da isključe električne uređaje kada izlaze iz kuće.

U slučaju da primete požar u građevinskim objektima apelujemo na građane da odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193 i slušaju savetevatrogasaca – spasilaca.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

 

Tagovi: , ,

Povezani članci

Pravoslavna Srpska Nova godina u Somboru uz „Sinove Manjače“
Књига Менаџмент производно услужног система Душана Лукића

Kategorije

Izbornik