Kultura

KC Laza Kostić Sombor: Predstava za decu “Asteriks i Obeliks”

 

  • U petak, 19. aprila, u 18 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće održana predstava za decu “Asteriks i Obeliks”, pozorišta “Sanjalište” iz Beograda

Karte po ceni od 400 dinara možete obezbediti na biletarnici Kulturnog centra, utorkom i sredom od 10 do 13 časova, a četvrtkom, petkom i subotom od 15 do 20 časova.

Ova muzička komedija namenjena je najmlađoj publici  uzrasta od 2 do 10 godina, sa zanimljivom scenografijom, živopisnim kostimima i maskama, sa 8 likova koje tumače 4 afirmisanih glumaca uz originalne songove i muziku.  Napravljena je zanimljiva,  edukativna, zabavna i šarolika predstava, koja je nastala po motivima stripa „Asteriks“.

Osim osnovnih likova iz stripa u predstavi se umesto Cezara pojavljuje „strašna i grozna, ali lepa“ Cezarica Julijana Mrgudić koja je odlučila da zabrani deci da se igraju i da sve igračke ovog sveta pripadaju samo njoj i nikom ništa neće da da. Naravno da joj smeta  malo Galsko selo, pa odlučuje da natera vrača Kutlačiksa da joj oda tajnu čarobnog napitka da bi postala najjača na svetu i da sve bude njeno i samo njeno. Posle niza komičnih scena Julijana se zaljubljuje, menja svoje prezime iz Mrgudić u Dobrić i saznaje da lepota nije najvažnija i da nije sramota kad neko nešto ne zna već da je sramota kad neko neće da uči.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

IZUZETI – druga premijera u sezoni 2023/24. Narodnog pozorišta Sombor
Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ Sombor: Promocija romana Lipe ne mirišu uvek isto

Kategorije

Izbornik