Kultura

KC Laza Kostić Sombor: Predstava „Kako su drvo i cvet spasili svet“

 

  • Predstava „Kako su drvo i cvet spasili svet“, pozorišta „Čarapa“ iz Beograda, prikazivaće se u „Fabrici snova“, na adresi Venac Radomira Putnika 2, u subotu, 16. aprila, s početkom u 17 časova. Karte po ceni od 300 dinara možete obezbediti na Vencu Radomira Putnika 2, radnim danima, počevši od ponedeljka 11. aprila, u terminu od 10 do 13 časova, kao i na dan predstave od 16 časova – kažu u ovoj gradskoj javnoj ustanovi kulture

U predstavi „Kako su drvo i cvet spasili svet“ govori se o tome kako naša nebriga prema prirodi danas, zaista može da ugrozi živote ljudi budućnosti, ali i da je dovoljno malo dobre volje i prave akcije pa da se stvari poprave. Osnovna ideja jeste da je priroda oko nas divna, živa i osetljiva, kao što je to drvo u predstavi, ali da joj je potrebna naša pomoć u borbi za opstanak, jer, da bi drvo i cvet spasili svet, neko prvo mora da spasi i to drvo i taj cvet: Konkurs za heroje je stalno otvoren.

Ako vam se ideja učini suviše naivna, ipak razmislite, možda ste suviše odrasli (ovo je predstava za decu), ili možda imate bolju ideju kako spasiti svet. Pa…imate li?

Izradu predstave je pomoglo Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za šume i Srbijašume a izvodi se u okviru projekta „I ja brinem o svojoj planeti“ koji su podržali Ministarstvo za zaštitu životne sredine, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda i Stalna konferencija gradova i opština.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Narodno pozorište Sombor: Predstava KAŠTEL U JEZERU ušla u selekciju XXIV Teatar Festa „Petar Kočić“ u Banjaluci
Produžen rok za reviziju u somborskoj Biblioteci

Kategorije

Izbornik